OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 maj 2015 (Av Johan Möller)
Bästa 10-mila någonsin!
Linnés ungdomstrupp 10-mila 2015
Linnés ungdomstrupp 10-mila 2015 (Foto: Tommy Stenvi)

Linné ställde upp med 7 ungdomslag och alla 35 löpare stämplade sina 544 kontroller helt rätt.
10-mila helgen var på många sätt fantastisk med Linné-lägret, Lenas marka, alla kämpande ungdomar och över detta en strålande sol under hela ungdomstävlingen. Nedan följer ett antal rekord som sattes i helgen av Linnés ungdomar:
• Flest antal ungdomar som deltog från Linné – 34 stycken (tidigare 24 stycken), en ökning med 41 % från det gamla rekordet.
• Flest rätt stämplade kontroller 544 stycken (tidigare färre).
• Första gången 2 lag topp 50: första laget 17 och andra laget 45.
• Bästa placeringen, 17, på 10 år. År 2000 var första laget 10 (1 Linnélag med) och 2005 var första laget 12 ( 2 lag med).
• Flest antal nöjda löpare efter målgång, antal: många.
• Flest antal Linné-ungdomar som sprang i dam- och herrkavlen (6 löpare, 2 dam-, 4 herrlöpare).
• Flest antalet ungdomar som sov framför Tvn i UMA-city vid 5 tiden på morgonen.

Väldigt många glada och nöjda ungdomar fick vi ledare ta emot efter väl genomförda lopp. Några hade gjort några bommar och var inte nöjda efter målgång, men trivdes ändå bra i Skepptuna.

Första laget hade höga ambitioner och presterade också ett av Linnés bästa resultat någonsin i ungdomskavlen med en 17e plats, endast 3 minuter upp till 2a platsen och 30 sekunder till 9e platsen. Dock en bit efter Nydalen som vann med nästan 7 minuter. Olle och Maria var nöjda med sina lopp förutom några små bommar. Daniel och Sandra började strålande och Daniel ledde till att börja med första sträckan innan han bommade en kontroll. Sedan kom stressen och han bommade ytterligare på slutet. Även Sandra avslutade med några bommar efter en strålande inledning. Utan bommar en pallplats, samtidigt var några av de andra favoritlagen efter Linné 1 an i mål. Bakom Linnés förstalag så gjorde andralaget ett väldigt bra lopp med placering 45, det bästa någonsin för andra laget. Dessutom genomförde lag 3, 4, 5, 6 och 7 många mycket bra lopp.

Förutom att många ungdomslöpare deltog på 10-mila så gläds vi ungdomsledare åt att 13 av löparna i seniorlagen var 18 år eller yngre (9 killar och 4 tjejer). Utvecklingen med att alla som var 16 år och sprang ungdomskavlen förra året i år deltog i seniorkavlen, känns väldigt kul. Om trenden fortsätter så kan vi nästa år ha juniorlag i seniorklasserna!

Jag personligen fick förmånen att även springa själv och det var som vanligt roligt. Något som var extra kul var att jag i 5e laget fick växlade ut Annika Björk på 5e sträckan. Antagligen så var detta inte första gången, utan förra året var kanske sista gången, som jag inte sprang i ett mixlag (ganska många tjejer i olika lag enligt resultatlistan). Annika lovade dessutom, om jag hörde rätt, att ta långa natten nästa år!
Slutsatsen av detta är att vi måste lägga till en extra kolumn i intressefliken för stafetter, så UK vet vilka kavlar som löparna vill springa, det är ju ändå 2015!

Nästa år försvinner 7 av 8 löpare i 1a och 2a laget pga ålder, men återväxten är god, t.ex lag 7 hade en medelålder i år på knappt 13 år. Även nästa år i Falun räknar vi därför med många ungdomslag.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4132

Artikeln har visats 3325 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut