OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 augusti 2015 (Av Johan Möller)
U-10 mila
Daniel Rönnqvist gör sig klar för start lördag morgon 02.00!
Daniel Rönnqvist gör sig klar för start lördag morgon 02.00! (Foto: Johan Möller)

En härlig augusti-natt/ morgon gjorde OK Linne U-10 mila nypremiär i södra Tiveden
På initiativ av några ungdomar så blev det i år nypremiär för U-10 mila för OK Linné för första gången sedan 1900-talet? Tävlingen är en stor ungdomsstafett som avgjorts varje år sedan 1981. Tävlingen går alltid i Västergötland och i år så var arenan belägen, någon mil norr om Karlsborg, i södra Tiveden. Det finns 3 klasser HD18 med 10 sträckor, D18 med 5 sträckor och HD12 med 4 sträckor. I år deltog totalt drygt 1600 ungdomar i tävlingen. Då tävlingen går i början av augusti och det krävs minst 10 löpare för ett HD18 lag så blev det svårt att få ihop ett eget Linnelag. Ungdomarna tog därför kontakt med IF Thor och gjorde ett sk kombinationslag . Till slut så var det 9 Linne-ungdomar, 6 löpare från IF Thor och en löpare från Roslagen som gav sig iväg mot Västergötland för att tävla med ett HD18 lag och ett D18-lag.



Logi i tält (Foto: Johan Möller)



Efter några få timmars sömn så var det dags för start 03.00. I HD18 laget så startade Daniel Rönnqvist i den svarta natten. Daniel öppnade optimistiskt och höll 18-åringarnas tempo utan större problem, tyvärr så bommade Daniel en kontroll och stressade vid ytterligare några. Daniel var inte nöjd men laget gjorde som helhet en mycket bra stafett.




Start i HD 18 klassen kl 03.00. Haren i förgrunden! (Foto: Johan Möller)



Efter Daniel sprang Tuve, Arvid, William, Pontus och Elliot sprang sedan tillsammans sträcka 5, sedan Emil B på 6e sträckan innan de tre Thorarna Maviy, Emil J och Hugo sprang stäcka 7-9. Avslutade gjorde sedan Oliver som sprang in på en mycket bra 29e plats som laget var mycket nöjda med.

Det unga D18 laget fick tre sena återbud ,från de äldsta men ändå unga löparna, efter hjälp från Agnes från Roslagen så blev det fullt lag med en medelålder på 14,0 år vilket innebär att de kan vara med 4 gånger till i snitt. Killarna hade medelåldern på hela 14,7 år,äldre men ändå unga.

Första sträckan sprang Agnes från Roslagen som hängde på 18-års tjejerna bra. Sedan sprang Klara för Linne innan Ellen, Elsa och Alva från Thor avslutade. D18-laget var också mycket nöjda och hamnade med sitt unga lag på plats 42.



Klara spurtar in på D18 andra sträcka (Foto: Johan Möller)




Alla ungdomarna uttryckte att de hade haft en mycket rolig och trevlig helg i Västergötland och skulle gärna delta igen. Redan när vi åkte hem var det någon som önskade att vi direkt kunde lägga in U-10-mila 2016 i stafettanmälan på hemsidan. För de som är intresserade att delta nästa år så går tävlingen 5-6 augusti i Tibro. Håll utskick framåt februari på stafettsidan!




Oliver spurtar in på plats 29 i HD18 klassen. Lördag morgon 8.37.11 (Foto: Johan Möller)





Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4177

Artikeln har visats 3140 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut