OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 september 2015 (Av Ane Timenes Laugen)
USM i Sundsvall avgjordes i helgen
Uppland
Uppland (Foto: Ellen Frost)

I helgen avgjordes USM i Sundsvall, det inleddes med en snabblöpt sprint på fredagen, en utmanande långdistans på lördagen och avslutades med en distriktsstafett.
Skribent: Sandra Boström

Tidigt fredagmorgon samlades 35 förväntansfulla upplänningar på Statoil nord för avfärd mot Sundsvall. Det väntade en tre timmars lång bussresa. Sprinten avgjordes senare samma dag i ett lägenhetsområde med mycket gräsytor och cykelvägar, det blev en löpbetonad sprint med snabba beslut höger eller vänster runt husen.

Det var totalt sju Linnélöpare som kom till start, varva fem blev godkända. Olle Grywenz och Oliver Angelsiöö i H16 var de som lyckades bäst och placerades sig på en 11:e respektive 33:e plats.

På kvällen ställde alla distrikten upp sig med flaggor och tutor i högsta hugg och marscherade iväg längs Sundsvalls gator. Det blev prisceremoni i parken där Lina Svärd, 8:a, och Erik Hannrup, 2:a, från IF Thor fick kliva fram som upplänningar och ta emot jublet.


Marsch under invigningen (Foto: Ellen Frost)



Resultat USM sprint
 

Lördag – långdistans

Om fredagen bjöd på en förhållandevis lätt sprint var lördagens långdistans desto svårare. Inledningen av banorna för samtliga klasser gick i ett nygallrat ungskogsområde, där du bokstavligen kunde fastna. Mot kontroll nummer två kom man upp i ett detaljerat slutningsparti, som till visso var väldigt fint men otroligt svårt. Det gällde verkligen att hålla i karta ooch kompass, och det hördes en och annan svordom.

Det missades otroligt mycket uppe på berget, vilket speaker varnat för innan start. Under dagens gång fälldes många tårar och kartor slängdes i vild frustration, det gällde att försöka glädjas åt de kontroller som gått bra. Efteråt disskuterades om det var för utmanande och utslagsgivande banor för 15-16 åringar.

I D16 slutade Sandra på en niondeplats trots flera misstag. Daniel Rönnqvist och Olle Grywenz blev 14:e respektive 15:e efter en bättre andrahälft av loppet i klassen H16, där även William Ernlund sprang bra och slutade på en 24:e plats. Klara Möller slutade 37:a i klassen D15, för övrigt från Uppland tog Erik silver i H15 och Lina slutade fyra i D15.


Gunnar Karlström efter målgång på långdistansen (Foto: Sundsvall OK)



Resultat USM lång

 

Söndag – stafett

Helgen avslutades med en distriktsstafett, den gick längre ner på slutningen. Kaveln består av fyra sträckor, H15 löpare inleder och D16 avslutar. Uppland ställde upp med 5 fullständiga lag. Upplands första lag bestod av Erik Hannrup, Lina Svärd, Olle Grywenz och Sandra Boström. Erik gjorde en stabil insats på första och växlade ut Lina som nionde lag. Lina gjorde ett bra lopp men tappade tät trion och en del tid. Hon växlade ut Olle på sträcka tre tillsammans med ytterligare några lag. Olle missade ett par minuter men gjorde en stabil insats när han växlade ut Sandra på sjunde plats. Sandra gjorde ett bra lopp och förde upp laget till en slutlig fjärdeplats i stafetten.


Stafettlaget; Sandra, Olle, Lina och Erik (Foto: Anders Boström)



Resultat USM stafett

Efter stafetten var det betydligt fler glada miner och trötta ben som lämnade TC mot den väntande bussresan mot Uppsala. För 16-åringarna var det sista ungdomsmästerskapet medan 15-åringarna ser framemot nästa års USM i de värmländska skogarna.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4205

Artikeln har visats 3764 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut