OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 augusti 2016 (Av Helena Grennberg)
Fyra lag på U-10mila i Tibro
OK Linnés löpare U-10mila 2016 + huvudlagledare Henrik Roos
OK Linnés löpare U-10mila 2016 + huvudlagledare Henrik Roos (Foto: Mats Åberg)

Stafettsatsningen fortsätter! 27 löpare fördelade på fyra lag deltog i årets U-10mila.
Förra årets (2015) deltagande i denna stora stafett för löpare upp till 18 år gav mersmak. I år fanns U-10mila med i årsplaneringen och vi fyllde två HD12, ett D18 och ett HD18 med egna löpare.

HD12 går på fredag kväll över fyra sträckor med möjlighet att ha upp till tre löpare på tredjesträckan. Hela stafetten gick i ett högt tempo, våra tolv löpare (Viktor, Hugo, Edvin+Arvid T+Nadine och Lisa samt Elsa, Emil Å, Sara+Ida+Tor och Johanna) hängde med bra både i skogen och på den slingriga snitseln från start/växel och mot växel/mål. Linnéklacken hade alltså goda möjligheter att stötta löparna både på in- och utgång.
Lag 1 slutade på en 26:e plats medan lag 2 tyvärr hade en stämpel fel. I övrigt var det mycket fina lopp t.ex. hade Emil Å andra bästa tiden på sträcka 2.


Emil Åberg på väg ut på sträcka 2, HD12 U-10mila 2016. (Foto: Mats Åberg)



Efter middagsköande vid arenan och bäddning i de två militärtälten var det dags för kvällsfika och genomgång för de äldre löparna. HD18 startar kl 0300 och D18 kl 0530 så det krävs planering både av var man placerar sig i sovtältet, när man sätter sin väckning och var man placerar sina springsaker.
Redan före ett började förstasträckslöparen Karl Grywenz göra sig i ordning tillsammans med huvudlagledare Henrik. Sen vaknade övriga löpare i löpordning ungefär vid den tid de tänkt, åt en banan eller en macka medan de gjorde sig i ordning. Någon fick leta lite efter en sko, en tröja eller något annat som flyttat på sig under natten men ingen blev sen till arenan.

D18-laget slutade på en klart godkänd 28:e plats efter en fantastisk start av Sandra som växlade till Maria som 5:a endast 20 sekunder efter täten. Efter de två violetta gafflade sträckorna återstår en gul, en orange och en violett sträcka. Tredjesträckans Johanna , Anna och Maja gick ut som 16:e lag och växlade som 15:e lag. Emma tappade några placeringar på fjärde och Klara ytterligare några på den långa sistasträckan.



Sandra Boström startar D18, U-10mila 2016. (Foto: Mats Åberg)



I HD18 ställdes Karl på första sträckan och Arvid R på andra mot 18-åringar men hängde med bra på de gafflade violetta banorna. Emil B, William samt Viktor+Hugo fortsatte strålande på orange rak, lång rak violett respektive rak gul parallell och växlade efter halva stafetten på en 20:e plats. Pontus och Elliott på 6:e och 7:e tappade några placeringar var, Filip valde fel sten i ett kontrolltätt område på den gafflade 8:e sträckan och Pelle på 9:e var inte heller helt nöjd med sitt lopp. Eftersom laget felstämplat fick Oliver vänta till omstarten. Trots att haren kom lite i vägen var han bland de första till startpunkten och han levererade en av de snyggare målspurterna.

Återstod utmaningen för (lite för få) trötta men nöjda ledare att köra hem alla mer eller mindre sömniga löpare. Med strategisk mat/kaffepaus efter lite mer än en timmes körning gick det bra, men skribenten gissar att fler än hon behövde en lång eftermiddagslur efter hemkomsten.

Klubbens ungdomsmål för de stora stafetterna är att många ska vilja vara med och tycka det är kul att uppleva stafettstämningen. Jämfört med "stora" 10-mila på våren är U-10mila en tävling anpassad för yngre löpare och vid en tid på året som det oftast är trevligare att campa. Samtliga som var med i år får vara med även nästa år (fast alla inte i samma klass). Hur många lag startar nästa år?




Klara Möller går i mål i D18, U-10mila 2016. (Foto: Mats Åberg)




Resultat

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4416

Artikeln har visats 2802 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut