OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 augusti 2016 (Av Johan Möller)
Linné-klassikern med Upplandscupen deltävling 1
Upplandscupslöpare deltävling 1 2016
Upplandscupslöpare deltävling 1 2016 (Foto: Erik Melin)

Idag så avgjordes Linneklassikern vid Fäbodarna i Hågadalen i södra Uppsala. Dagen började med ihållande regn men sen blev det bara bättre och när de flesta gick i mål sken solen från en blå himmel!
Totalt så fullföljdes tävlingen av 640 löpare. I samband med tävlingen så avgjordes första deltävlingen av Upplandscupen. Totalt är i år 68 lag anmälda till cupen och drygt 420 ungdomar, jämfört med 62 som deltog 2015. Cupen har i år bytt namn från UNT-cupen till Upplandscupen men upplägget är detsamma som de senaste åren. Cupen arrangeras i år för 14e gången och har 4 deltävlingar, Följande tävlingar ingår i årets cup: 14/8 Linnéklassikern, OK Linne, 21/8 Långhundradubbeln, Långhundra IF, 10/9 Medel-DM IF Thor och final 2/10 som arrangeras av OLGY IF (orienteringsgymnasiet i Uppsala). I finalen så kommer de 20 bästa lagen efter 3 deltävlingar att delta i en jaktstartsfinal.

Dagens tävling bjöd på uppskattade svåra och utslagsgivande banor. I de yngsta klasserna så var det många som bommade då det ibland var svårt att hitta rätt bland alla små stigar. Även bland de äldre så bommas det en hel del bland Nåstens höjder och kärr. Generellt så var de flesta nöjda efter en härlig dag i skogen.

Segrade i deltävling 1 gjorde Linnés Lodjuren, före klubbkompisarna i Linnés geparder och 3a kom Thortellinsarna.
Linné ställer i år upp med 18 lag i Upplandscupen med totalt 126 Linné-ungdomar anmälda i lagen, vilket är nytt klubbrekord! Alla lag samlade poäng på den första deltävlingen och 6 av Linné -lagen ligger på finalplats, dvs bland de 20 första, efter deltävling 1.

Resultat Linnéklassikern

Resultat Upplandscupen deltävling 1

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4420

Artikeln har visats 2843 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut