OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
3 juli 2017 (Av Johan Möller)
Jannis tog silver på Junior-EM

(Foto: Okänd)

Jannis Bonek som gick på orienteringsgymnasiet här i Uppsala för 2 år sedan och sedan dess tävlar för OK Linné när han är i Sverige kom i helgen tvåa på Junior-EMs långdistans i Slovakien.
Jannis bor idag i Wien och tävlar i Junior-EM för Österrike. Han kommer efter Junior-EM springa Junior-VM i Finland 9-15 Juli. Därefter kommer han till Oringen och tävlar för OK Linné i H18 Elit. Innan han återvänder till Österrike kommer han även att vara med och springa i Linnés U-10-mila lag 4-5 augusti. Även Erik Bonek, Jannis lillebror, springer från och med i sommar för OK Linné. Erik kommer i höst att börja på Celsius orienterings-gymnasie och flyttar alltså till Uppsala tills skolstarten.
Junior-EM eller EYOC är en tävling för Europas bästa juniorer upp till 18 år, resultat se länk nedan.

Här berättar Jannis om sina lopp:
Sprint:
Väldig kuperad stad, banan var 2,7 km med 170 höjdmeters stigning. Det gick jättebra i början (ledning vid arenapassagen) sen gjorde jag ett ganska stort misstag (+36sek) då jag missade en ingång och sprang fel. Därför var jag ganska besviken efter loppet. Jag kom 8a exakt 36 sekunder efter slovakisk segraren Jakob Dekret.




(Foto: Okänd)




Långdistans: Väldigt tuff terräng, väldig brant igen, många vägval; jag hade en bra start och kom in i loppet bra. I en stenig del av kartan gjorde jag en litet misstag och till slut tog jag ett dåligt vägval, men annars gick det bra och jag kämpade hela vägen in i mål. Många kompisar och fans från Österrike var där och hejade på mig. Jag var väldigt glad när jag hörde att jag kom 2a! 😊

Stafett: Jag sprang sista sträckan för vårat lag. Efter en dålig inledning på första sträckan(19e plats) kom vi igång och tog in plats för plats. Jag låg 10a vid varvningen med 4 lag bara några sekunder framför mig. Sista biten av banan sprang vi alla tillsammans men till näst sista kunde jag få en liten lucka mellan mig och dom andra och sen spurtade jag in i mål som 6a.

Jag ställde också en fråga hur Jannis kan vara så snabb och presera så bra, hans svar:
Puh det är en svår fråga….. min mamma gör en perfekt träningsplanering för mig! 😉

Vi önskar Jannis lycka till i Finland på JWOC och ser fram emot att träffas i Värmland.

Länk resultat och kartor EYOC



(Foto: Okänd)


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4704

Artikeln har visats 2579 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut