OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 augusti 2017 (Av Helena Grennberg)
Höstsäsongen igång!
Helgen innan skolstart, första deltävlingen i ungdomarnas Upplandscup -- höstsäsongen är i gång!
Efter en sommar som i vår region både varit "kall" och regnfattig ser vi fram emot en fin höst.
Dagens medeldistans, arrangerad av Långhundra IF i Lunsens sydöstra del lockade över 200 från klubben av totalt ca 950 deltagare. Våra 12 segrar, 12 andraplatser, 9 tredjeplatser och ytterligare 22 på plats 4, 5 och 6 är ett imponerande resultat. Imponerande är även Albins och Rassmus km-tider, 4.57 och 5.06. Även klubbtrean Josef hade 5.31, fyran Jan T 5.48 och femman Olle N hade 6.01, alla i H21 är imponerande snabba.
Andra, kanske mindre synliga men också imponerande insatser jag kunna läsa ur resultatlistan är de som, kanske för första gången, deltog i tävlingsklass. Det gäller både ungdomar och de som nyligen genomfört någon av vuxennybörjarkurserna. Ni vet själva vilka ni är!
Resultat L-100 medel

Tävlingen var även första deltävlingen i ungdomarnas Upplandscup. I år har vi hela 18 lag (av totalt 57) med upp till 7 entusiastiska löpare i varje och minst 2 engagerade lagcoacher per lag. I skrivande stund är inte lagresultaten från första deltävlingen klara (preliminärt en dubbelseger med Linnés Hajar före Linnés Lejon), men min förhoppning är att alla trivdes trots regnet.

Nästa vecka är det vi som är arrangörer, då vi bjuder vi in till Linnéklassikern. Jag hoppas naturligtvis att många både från oss och andra klubbar väljer att åka ut och känna stämningen på arenan, heja på våra ungdomar i Upplandscupen och för de som inte föranmält sig, kanske utman dig själv eller dina kompisar/kollegor på en öppen bana?
Om ytterligare en månad är vi ansvariga för Europacuptävlingar i PreO. Det är ett fint förtroende och ytterligare ett kvitto att vår lilla PreO-sektion håller hög klass. Det kommer att behövas lite fler funktionärer än för en "vanlig" PreO-tävling. Inget krångligt! Anmäl under "funktionärsanmälan".

I veckan som kommer kör ungdoms- och breddteknikträningarna i gång, liksom helklubbsträningarna, det senare med sikte på 25-mannastafetten senare i höst. Kommer vi att ha fem, sex eller sju lag? Se månadsprogrammet för samlingsplatser och länk till anmälan (gäller helklubbsträningarna). Eftersom vi är så många är det viktigt att vi utnyttjar de begränsade ytorna för parkering så bra som möjligt. Samåk/cykla/uppvärmningsjogga om det går, så ryms vi bättre och blir välkomna tillbaka i de fall vi lånar privat mark.

Även det mer formella föreningsarbetet har dragit igång, efter att ha varit lite mindre intensivt under sommaren. Första styrelsemötet för hösten var i måndags. Som vanligt avhandlades ekonomi, denna gång både för hela klubben och på sektionsnivå), och större och mindre frågor kring verksamheten ventilerades. Några ? från tidigare möten kunde ändras till . eller ! och några nya ? identifierades. Det mesta ser bra ut. Godkända styrelseprotokoll ligger i dokumentarkivet (du behöver vara inloggad för att läsa dem).
SÅ till avdelningen "tråkig information/tjat": "Obetald medlemsavgift" är tyvärr fortfarande en fråga med status ?; omkring 800 (av de ca 1300 som vi har i registret) har gjort sin betalning vilket är bättre än förra året vid motsvarande tid, men fortfarande är det många, även personer som deltar aktivt i träningar, resor och tävlingar, som missat att göra sin medlemsbetalning. Du som läser detta och är osäker om du har betalat för i år, logga in på hemsidan, gå in i "min ekonomi" och se (längst upp) för vilket år medlemsavgift är bokförd. Står det "2017" är det OK, om inte kommer du att få en varning, innan vi tyvärr måste stryka dig från vårt system och från IdrottOnline. Om du har betalat medlemsavgift under sommaren och det inte syns ännu: kontakta kassören, bokföring är som allt annat i klubben ideellt arbete och kan ske med viss fördröjning. OBS att positivt saldo i "min ekonomi" inte betyder att medlemsavgift är betald, det behöver specificeras som egen inbetalning! Om du upptäcker att det är flera år som saknas uppskattar vi om ni, utöver för innevarande år 2017, betalar för de år glömts bort. För detta belopp, ange "Llinnés gynnare". Alla medel kommer till nytta!
Vi har ett antal större KG-projekt både bakom oss (låssystemet, tack till de som ställt upp med arbete och Stjernbron säkerhetsteknik för sponsring med både materiel och arbete) och framför oss. Renovering av våtrum på KG ligger i planeringsfas och kommer att genomföras i flera steg med ideellt arbete för de stora utrymmena för att hålla nere kostnaderna. Att Uppsala har byggboom har nog inte undgått någon! Mer information om våtrumsprojektet kommer framöver. Även yttertaket kommer att behöva omsorg inom några år, liksom andra utrymmen. Vi diskuterar hur medlemmar enkelt ska kunna stödja KG-projekten. Kanske blir det i form av "toppa upp för taket" vid Vinterträningspremiären och efterföljande tisdsdagssoppor, kanske på annat sätt.
Och så har vi allt som mer direkt handlar om att bedriva klubbens högklassiga och attraktiva verksamhet, i en öppen och välkomnande anda. Det gör vi redan, det är bara att fortsätta!
Vi ses i höst,
Helena, ordförande

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4729

Artikeln har visats 2662 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut