2 september 2017 (Av Tuve Möller)
Högsäsong för upplandstävlingarna
Moa Lundin på Linnéklassikern.
Moa Lundin på Linnéklassikern. (Foto: Tuve Möller)

Just nu är det högsäsong för distriktstävlingarna runt om i Sverige. Förra helgen avgjordes Linnés egen tävling Linnéklassikern och den här och nästa helg avgörs DM-tävlingarna i Uppland. Vid gårdagens natt-DM vann Linné fem DM-guld. På landskampen Euromeeting visade Rassmus Andersson och Johanna Öberg framfötterna genom att sluta två respektive fyra i den inledande prologen.
Förra helgen avgjordes OK Linnés orienteringstävling Linnéklssikern utanför Ramstalund. Cirka 800 deltagare deltog, varav ungefär hälften var ungdomar. Tävlingen var den andra av fyra deltävlingar i Upplandscupen. Ungdomar mellan 8 och 16 år är indelade i sju-manna lag. Under de tre första deltävlingarna samlar de poäng i sina respektive klasser, Damer 10, Herrar 10, D12 osv. Den sista deltävlingen är det jaktstart med där alla i laget startar samtidigt och det laget som först har fem löpare i mål vinner. Banorna är anpassade för att vara lagom svåra och ta lika lång tid oavsett ålder. I år deltar cirka 60 lag.

Mer om Upplandscupen

Linnéklassikerna blev en succé, markan sålde slut tidigt och med över 200 sålda öppna banor på plats konstaterade den nöjda tävlingsledaren Christer Eriksson att det nog måste vara rekord.

Igår fredag avgjordes natt-DM i Vallentuna. 13 Linnélöpare tog sig upp på pallplats varav fem vann:

1 Klara Hart D12
1 Arvid Roos H16
1 Stefan Lund H55
1 Josef Nordlund H21
1 Henrik Roos H40

Samtliga resultat

I norska Moss avgörs denna helg Euromeeting, i samma område som VM avgörs om två år, det kan ses både som en sorts för-VM och en sorts B-världscup. Det tävlas i prolog på fredag, jaktstart på lördag och långdistans på söndag. Inför dagens jaktstart ligger Rassmus Andersson två och Johanna Öberg fyra, det var alltså deras placeringar på gårdagens prolog. Anton Johansson, OK Orion/Sverige och Cat Taylor, OK Södertörn/Storbritannien vann.
Följ tävlingarna med livresultat, GPS-tracking och speaker-ljud här.