OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 september 2017 (Av Stina Åberg)
Glada miner på stafett-DM
Glada linnéungdomar på stafett-DM
Glada linnéungdomar på stafett-DM (Foto: Stina Åberg)

I helgen var det dags för stafett-DM för Uppland och många klubbar fanns på plats med lag i ungdomsklasserna. Stämningen var på topp – det är alltid lite speciellt att få vara med i ett stafettlag.
I ungdomsklasserna får man ha flera löpare parallellt på mittensträckan, vilket innebär att löpare som inte testat att springa stafett förut får chansen att prova på helt utan press. Många lag valde att utnyttja den möjligheten så det var stundtals många barn som tampades i skogen. En av dem var Anton Åberg, OK Linné, som nöjd konstaterade att ”Det var jättekul när alla hejade på mig på upploppet”.

OK Linné hade flera lag i både D12- och H12-klassen. På den här nivån toppas såklart inte lagen utan man försöker få till så jämna lag som möjligt så Linnéungdomarna fick kämpa mot både konkurrenterna och de egna klubbkompisarna. Ledningen växlade i båda 12-klasserna under tävlingens gång och det blev en spännande tillställning. I H12 drog ett av Linnés lag det längsta strået till slut och vann före IF Thor och det andra linnélaget. Thor fick sedan revansch i D12 medan linnétjejerna knep övriga pallplatser.

Arrangerande Sigtuna OK bjöd på småkluriga banor som många uppskattade. ”Jag vill springa en gång till, det var så fint!” sa Elsa Hedin som sprang startsträckan för OK Linné i D12. Solen höll sig också framme och bidrog till en härlig orienteringsdag.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4751

Artikeln har visats 2213 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut