OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 oktober 2018 (Av Tuve Möller)
Lyckat 25-manna
25-manna laget på prispallen, de slutade fyra.
25-manna laget på prispallen, de slutade fyra. (Foto: Tuve Möller)

När 25-manna i år arrangerades på Järvafältet bjöds det på varmt (25-manna) väder, lurig orientering och fina Linnéprestationer. Bäst lyckades lag 1 som slutade 4.
För att börja med vädret, inte så många i detta land skulle få för sig att en halvmulen oktoberdag duscha utomhus på en grusplan. Men för de knappt 10 000 25-manna deltagarna var det en smärre värmebölja när termometern i bussen stod på 10o plus redan halv åtta på morgonen då bussen lämnade klubbgården. Med tidigare år i minne, då det varit minusgrader på morgonen följt av regn var vädret inget att klaga på.
Inte heller humöret eller prestationerna var sviktande. Glada miner och rejäla hejarop hördes när starten för sträcka 1 gick klockan 9 på förmiddagen. Efter ansiktsmålning i klubbfärgerna och lagsamling med sedvanliga pepp-ramsor väntade en lång och händelserik dag.

Alla kontroller utom en togs med rätt kodsiffra (tyvärr saknade lag 4 en kontroll) och förstalaget låg på de topplaceringar vi vant oss vid de senaste åren, plats 5-6. På stäcka 23 tog Nils Olsson upp laget till plats tre, och på den näst sista halverade Annika Billstam gapet till ledande laget, IFK Göteborg som då var nere på 1.50. På den sista sträckan krympte Lucas Basset avståndet ytterligare till IFK och passerade Göteborg-Majorna men fick se sig passerad av Helsingen Suunnistajat och Tampereen Pyrintö i spurten så laget slutade på fjärde plats.

Andra laget var med i kampen om bästa andralag men fick till slut se sig besegrade av IFK Göteborg och Lidingö, men slog dock lokalkonkurrenten IF Thors förstalag med två placeringar.

Fullständiga resultat.



Lucas Basset med 4-pris plaketten på bussen hem. (Foto: Tuve Möller)



Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5010

Artikeln har visats 3162 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut