OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
27 april 2019 (Av Johan Möller)
Ungdomskavlen 10-mila
Ungdomar klara för start
Ungdomar klara för start (Foto: Johan Möller)

Först ut på 10-miladygnet var ungdomarna, i ett grå-grönt Nordskåne med 15 graders värme
Linnes startade med Pelle Nilsson och Ines Aarnio. Båda var nöjda med sina lopp och de tyckte att terrängen var ouppländsk med stenar, stigar och grönområden. Båda löparna tyckte det var “brötig” terräng, men samtidigt gick det snabbt i skogen. De 300 konkurrerande lagen skapade en hel del stress och några småbommar.


På andra sträckan tog Axel Gidlund och Simon Bernet Wahlnäs över efter Pelle Nilsson och efter Ines så gick Svante Nelander och Joel Ahlberg Eriksson ut. Andra sträckan var gafflad med första stäcka. Axel sprang bra och var nöjd med loppet. Svante och Joel hade problem med några kontroller men redde till slut ut klurigheterna.



På sträcka 3 så sprang Moa och Elsa Hedin efter Axel och Sara Roos efter Svante och Joel. Sträckan gick perfekt för båda lagens löparnas. Moa tyckte som flera andra att det var brötigt medan Elsa tyckte det var fint. Med brötigt så menade ungdomarna att det var stenar med i manga fall ris på och dessutom mycket grönområde. Johanna Roos och Nadine Landström sprang avslutningssträckorna, Johanna tyckte det var riktigt jobbigt och Nandine gick bra tills hon hamnade utanför kartan men kom snabbt in på den igen och avslutade starkt.
Lagen hamnade på 36 och 249e plats. Bästa uppländska lag blev IF Thor på en fin 10e plats.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5122

Artikeln har visats 2222 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut