Quiz 5. Robyn
Veckans musiker är Robyn.
Två små tillägg infrån veckans quizmaster som inte riktigt har lyckats med det tekniska:

Fråga 3: Om du har endast en siffra ifrån det rätta svaret i dina uträkningar så har du troligtvis rätt. Det har smugit sig in en oåterkallelig felskrivning i det korrekta svarsalternativet.

Och: Det ligger någon form av bugg i fråga 10, vid denna är ger alla svarsalternativ en grön skylt. Dock är det ett av dem som är korrekt också på riktigt. Alltså alla kommer att få rätt på denna fråga.

Quizet avslutades fredag 31/12 14:00. Rätta svar visas i  grön fetstil . Fördelningen mellan de olika svarsalternativen framgår av staplarna.

1Robyns bär samma efternamn som det svenska orienteringslandslagets nya manliga förbundskapten. Vilket?
Carlsson
Wiklund
Eriksson
2Robyn startade 2004 sitt eget skivbolag, Konichiwa Records. Vad betyder Konichiwa på japanska?
Goddag
Tack
Du kanske vill låna min nagelfil?
31995 började Robyn i gymnasieskolan, men hon gick där endast i 3 dagar innan hon hoppade av för att på heltid satsa på popmusiken. Hur många sekunder tillbringade hon i hur många sekunder var Robyn gymnasist? (Inga hjälpmedel är tillåtna!)
269200
172800
2073600
4Robyn agerade 2008 förband åt Madonna under hennes Europaturné, Madonna, som har många kända album bakom sig varav ett heter "Ray of light". Så, vilken av dessa spektralfärger har den längsta våglängden?
Grönt
Rött
Blått
5När Idol-tvåan Darin Zanyar 2004 släppte sin första singel "Money for nothing" skrev Robyn texten. Dock släpptes redan 1985 "Brothers in arms" som innehöll hitlåten Money for Nothing. Av vilket brittiskt rockband?
Dire Straits
Genesis
The Rolling Stones
6Robyn bor idag på Liljeholmen i Stockholm. Liljekonvalj är en älskad svensk blomma som dock också är giftig. Giftet kallas Convallatoxin och är en typ av steroid. Vad kännetecknar just en steroid kemiskt?
Joniseringsenergin är högre än 96kJ/mol
Fyra sammankopplade kolväteringar
Kolatomerna är dubbelbundna
7Under några år i början av 2000-talet var Robyn engagerad som UNICEF-ambassadör och reste bland annat till Tanzania i detta ämbete. Och då naturligtvis, vad heter Tanzanias huvudstad?
Luanda
Dodoma
Lesotho
8Robyns fästman Olof Inger kan med säkerhet mycket om MMA. Vad står denna förkortning ofta för?
Manual Metal Arc
Mixed Martial Arts
Malmo Museum of Art
9Body Talk 2 från 2010 innehåller en duett med den amerikanska rapparen Snoop Dogg. Vilken svensk komediserie innehåller en cover av Snoop Doggs låt "Who I am (That's my name)"?
HippHipp
Kvarteret Skatan
Nile City 105,6
10I valet i September röstade Robyn på Feministiskt Initiativ. Hur många mandat i kommunfullmäktige har FI i Sverige? (de fick ca 0,4% av rösterna)
4
Inget
 
Utslagsfråga: Ulrik Imberg har sprungit många meter i skogen. Hur många meter är Ulriks sammanlagda tävlingsbanlängd under åren 2000-2010, exlusive stafetter? (enligt oxtract.se)
Rätt svar:1600959

OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut