OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 oktober 2010 (Av Albin Ridefelt)
Andraplats på 25manna
Förstalaget
Förstalaget (Foto: Peter Ridefelt)

4 lag till start precis som förra året. I år tog sig alla i mål, med det bästa på en 2a-plats - vilket 25manna det blev!
Årets 25manna var på alla sätt och vis historiskt för OK Linné. För första gången lyckades som sagt hela fyra (!) lag att ta sig i mål. 100 Linnélöpare tog sig runt sin bana utan att stämpla fel, bryta ben eller springa vilse! Att dessutom förstalaget slutade på en rekordbästa andraplats gjorde denna dag ännu roligare.

Dagen började tidigt med den traditionsenliga bussavfärden från klubbgården söderut. Efter en timme var vi framme på soptippen utanför Vallentuna som idag fick agera arena för 25manna. Om arenan var en soptipp så var terrängen desto exklusivare – ovanligt tekniskt krävande, bitvis Lunsenlik skog hade arrangörerna lyckats hitta, trevligt! Vädret var nästan lika bra som terrängen och vinterkylan som ibland dyker upp på denna tävling höll sig borta.

Segervittringen för förstalaget fanns hela vägen från start till mål. Mats och Jan Troeng inledde stabilt och efter de två inledande sträckorna var Linné sexa, 45s från täten. Damerna på tredje och ungdomarna på fjärde sträckan gjorde ett mycket bra jobb och förde upp laget till en fjärdeplats. Seniorherrarna på femte, gubbarna på sjätte och seniorerna på sjunde gjorde ett fortsatt utmärkt jobb och efter alla fyrdelade sträckor kunde Erik Pettersson skicka ut Andreas Hjertson på tredje plats, knappa tre minuter från täten.

Andreas hängde med bra och Sofie Johansson fick gå ut som fyra på den näst sista sträckan. Sofie öppnade bra och var snabbt ikapp ledande Södertälje. Ett misstag på andra kontrollen ledde dock till att Tampereen Pyrintö fick en lucka och att en stor klunga anförd av Järla kom ikapp. Sofie låg med och när delar av klungan bommade på slutet sprang hon rätt, och kunde växla över i klungan till Henrik Löfås på fjärde plats.

Inför slutsträckan hade alltså Tamperen en ledning på dryga tre minuter före den jagande sexmannaklungan. På arenan spekulerades det vilt om hur bra den finska klubbens junis på sistasträckan egentligen var. Junisen sprang faktiskt riktigt bra, men Henriks klunga knaprade sakta men säkert in försprånget. Vid varvningen en dryg kilometer före målgång var de ikapp, och Löfås såg ut att vara stark, riktigt stark.

Henrik tog nu kommandot i tätgruppen och tempot var riktigt högt. Kanske gick det lite för fort, Henrik tappade kontrollen något upp mot tredje sista och drog med hela klungan (de andra hade uppenbarligen fullt upp med att hänga med) på en bom på dryga minuten. Bommen resulterade i att tidigare avhängda Stora Tuna kunde slinka förbi och ta hem segern. Henrik visade emellertid vilken grym avslutare han är genom att spurta ned de andra lagen i kampen om andraplatsen.


Henrik spurtar hem andraplatsen (Foto: 25manna.nu)


En andraplats på 25manna är grymt! Vi har varit med i top-10 under många år, men aldrig riktigt varit med i den absoluta segerstriden. Nu var vi med - från start till mål, vi satte färg på stafetten och var otroligt nära att vinna. Med den bredd och utveckling vi har inom klubben just nu är det ingen tvekan om att vi även kommande år kommer vara med och fajtas om segern!

Andralaget gjorde även det en storstilad insats. Laget låg kring femtionde plats större delen av stafetten, hela tiden med i kampen om bästa andralag. Till slut fick Linné 2 emellertid se sig besegrade av Hakarpspojkarna, laget slutade på 53e plats.

Tredjelaget och fjärdelaget hade en hård kamp hela vägen. Inför sistasträckan hade tredjelaget ledningen, men efter en storstilad insats av Tärnan som höll sig mycket nära strecket hela vägen kunde lag fyra gå i mål som tredje bästa Linnélag på 190e plats. Tredjelaget slutade 196a.

Det är mäktigt att vara en del av OK Linné på 25manna tycker jag. Både att stå och heja på alla andra Linnéare och springa själv är häftigt. Det är härligt att kunna höra att det kommer en Linnélöpare på upploppet när man står i korvkön…

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2984

Artikeln har visats 4999 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut