OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 april 2021 (Av Tuve Möller)
Tävlingspremiär!
Rassmus Andersson
Rassmus Andersson (Foto: Cave Sinai)

I helgen hade elitlöparna tävlingspremiär med coronasäkrade spetstävlinga i Västervik. Flera Linnélöpare visade framfötterna i den tuffa konkurensen, på lördagens medeldistans knep Lucas och Johanna var sin fjärdeplats och på söndagens ultralång-SM var Rassmus högst upp i resultatlistan av Linnélöparna med en tolfte plats.
75 damer och lika många herrar fick komma till start när 2021 års första Swedish Leauge-tävling i småkuperad kustteräng rik på öppna berghellar, småmossar och tallskog. Många Linnélöpare visade att de tränat på bra i vinter, däribland Johanna Öberg och Lucas Basset slutade båda fyra, Albin Ridefelt 8 och Oskar Sjöberg 9. Vann gjord IFK Göteborgs Sara Hagström och Ravinens Gustav Bergman.

På söndag var det dags för ultralång-SM med starkare startfält än på flera år. 20,3 km för damerna och 25 för herrarna. En sträcka som Segrarna Alva Olsson, Linköpings OK, och Gustav Bergman avverkade på 2 timmar och 14 minuter respektive 2 timmar och 10 minuter. Uppgiften var dock övermäktig dagen till ära för Linnétrion Johanna Öberg, Albin Ridefelt och Angelica Rask. Högst upp i resultatlistan av de blåröda uppsala-löparna gick idag Rassmus Andersson att finna på 12 plats, 7.35 efter. I en klunga längre ner hade Linnétrion Jakob Andersson, Tuve Möller och Ken Peters kamp. Med ett riktigt raket-älg-ryck från näst sista till sista kontrollen lyckades Tuve skaka av sig Ken samt övriga medlemmar i gruppen bestående av två Malunglöpare, en Pan-Kristianstadorienterare samt en Tullinge-grabb.Kartklipp från ultralången med kontroll 25-26 där rycket kom. (Foto: Tuve Möller)Jakob lyckades dock hänga med och knep med en av hans sedvanliga världsklass-spurter 49 platsen, 23.46 efter segrande Bergman.En då plågad skribent halvvägs. Sen återvände krafterna. (Foto: Cave Sinai)


Jakob i jakten på Ken. (Foto: Cave Sinai)Nästa söndag väntar för herrarna testtävling inför elitstafetten i Eskilstuna 1-2 maj i Almunge, ett motsvarande test hade damerna i Ramstalund idag (för Livlox tryck HÄR!).

Vill du hjälpa till med nyheter på hemsidan? Hör av dig till mig, tuve(at)moller1.se eller Jan Troeng, vi vill ha fler som kan hjälpa till och skriva, det är kul!

Resultat, sträcktider, Livelox för Swedish Leauge-medel
Resultat, sträcktider, Livelox för ultralång-SM

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5399

Artikeln har visats 1329 gånger

14 augusti (Av Johanna Öberg)
Höstträning i Uppsala!
Sommarens slut närmar sig och träningsgruppen har planerat träningsprogrammet för hösten.
Läs mer...
8 augusti (Av Riina Aarnio)
KLÄDER!!!
Juni-beställningen är framme!
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2022 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut