OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 augusti 2021 (Av Anna Lithell)
Slut för årets SOL

(Foto: Anna Lithell )

Vi blickar tillbaka på veckan som varit och ser fram emot nästa års sommarläger.
Årets vecka på SOL Camp friluftsliv har bjudit på det mesta. På förmiddagarna har deltagarna tävlat i lag för att samla poäng inför den stundande jaktstarten på fredagen. Under veckan har lagen bland annat tävlat om vilket lag som fixar mest vatten uppför såpabacken, äter piggelin snabbast, tar sig runt tarzanbanan kvickast och slutligen, vem som kan ta sig över bäcken smidigast. Eftermiddagarna har varit lugnare, där fokus legat på samarbete och friluftsliv. Blåbär har plockats, muffins har bakats och vindskydd har byggts.

På fredagen var det dags för final. Första uppgiften var att sätta ihop ett trangiakök. Efter godkännande av ledarna fick deltagarna koka pasta som de sedan skulle slå knut på. När knuten var slagen fick lagen tre bilder från en kontrollpunkt ute i skogen. Lagen fick sen lista ut var bilderna var tagna från. Där väntade första utmaningen, den ultimata tarzanbanan. Deltagarna kröp under presenningar, duckade för lasers, knäckte koder och undvek lava. Vissa lag fick lösa en rebus, som blev “Agilitybanan vid Hågaån”. Där väntade en vattenstafett. När vattnet transporterats fick deltagarna ett nytt mål i sikte, mossracet. Mossracet hade inget med vare sig mossa eller race att göra. Uppgiften där var att gräva upp gömda bokstäver. Bokstäverna bildade sen ett ord, ett ord som avslöjade var finalens slutgiltiga mål låg beläget. Lagen sprang i mål vid KG till “Indiana Jones Theme” och välkomnades av ett godisregn.

När samtliga lag kommit i mål och lunch avnjutits var det dags för Flaggan. Senare förklarades vattenkrig på KG. De deltagare som ville blev besprutade med Pommac innan allvaret var ett faktum. En hård kamp mellan deltagare och ledare utkämpades på den gräsmatta som bara för en stund sen varit grön. En god match följdes av ett ännu godare fika. Frysen tömdes på en hel del tresmak-glass. Med en hög halt socker i blodet var det dags för årets sista SOLdans. Lägerdeltagarna var dagens glitterdansare. De stod på kullen iklädda grönt glitter och visade ledarna var skåpet ska stå. Slutet på lägret var nära när tonerna från årets SOLåt “Think about things” med Daði Freyr ebba ut. Lagen samlades en sista gång med sina lagledare innan det var dags att säga “vi ses” och inte “farväl”.

Med det vill vi lägerledare tacka för en härlig, SOLig sommar tillsammans. Vi hoppas att ni haft lika roligt som oss och att vi ses igen nästa år. För er som är sugna på att hänga mer här på KG tipsar vi om att höstens orienteringsträningar snart drar igång. Håll utkik på hemsidan för mer info kring det. Tack för i år!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5435

Artikeln har visats 1198 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
14 mars (Av Åsa Hedin)
Inbjudan SOL-lägret
Nu är anmälan till SOL-lägret och Team extreme v 25 och SOL-camp friluftsliv v 33 öppen.
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...
3 mars (Av Stina Åberg)
Nybörjarkurser i orientering för ungdomar
Varje vår arrangerar vi nybörjarkurserna Skogslek och Skogsrally.
Läs mer...
2 mars (Av Helena Grennberg)
Dags för registerkontroll 2024
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott...
Läs mer...
9 februari (Av Åsa Hedin)
UPPDATERAD: Tävlingshelg i Skåne under påsken
Uppdaterad med rese- och boende-PM Swedish league och stafettligan.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut