OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
3 maj 2022 (Av Tuve Möller)
Dags för utmanande 10-mila i Kilsbergen

(Foto: Bild vänster Göran Johansson)

Tusentals intervaller, hundratals teknikträningar, ett stort antal väggningar och massor med tisdagssoppor – efter tre års väntan är det äntligen dags för klassiska 10-mila kaveln igen! Kilsbergen utanför Örebro väntas bjuda på tuffa och luriga banor, och Linné ställer upp med totalt 12 lag i de tre kavlarna. Hur har truppen förberett sig? Hur starka är lagen? Och hur följer man tävlingarna från TV-soffan? Här får du svaren!
Fem damlag, fyra herrlag och tre ungdomslag mönstrar Linné till årets stafetter i Kilsbergen i mitten av Närke. Arenan är belägen på Ånnaboda skidstadion med en lurig sluttning åt ena hållet och ett småskuret landskap med myrar och höjder åt andra hållet. Stark kupering och rejäl undervegetation är att vänta.


Staffettcoach Mats Troeng. (Foto: Tuve Möller)
Inför säsongen har seniortruppen förberett sig ordentligt och stafettcoach Mats Troeng säger såhär:

- Truppen har varit två gånger på läger i Kilsbergen: i december och i april. Dessutom har vi gjort en extra satsning på de mentala och tekniska aspekterna av stafettlöpning med några träffar under vintern och våren samt analys och utvärderingar av de stafetter vi sprungit under våren. Min känsla är att vi lyft oss ett snäpp vad gäller inställning och teknik under vårens stafetter, och hoppas att vi till helgen kommer att fortsätta på samma sätt.


Dam-UK Hilda Forsgren. (Foto: Sven Alexandersson)
På Stigtomtakaveln tidigare i våras sprang damlaget med Leonore Winkler, Kristin Olovsson och VM-tian Johanna Öberg in på andra plats och senaste 10-mila, i skånska Östra Göinge slutade de 24. En del i damernas uttagningskommitté Hilda Forsgren säger så här om läget i truppen:

- Läget i truppen är bra! Vi har en stor trupp i år med fem fulla lag att jämföra med tre i Skåne. Dessutom har det i år har varit mycket hård konkurrens om platserna i våra bästa lag vilket är en angenäm utmaning för oss som UK. Då majoriteten av löparna bor i Uppsala har de flesta förberett sig genom att delta på vår klubbs träningar och läger. Idag söndag arrangeras det stafetträning och gemensam brunch på förmiddagen och digitala lagmöten på kvällen.

Även herrarna har under våren sprungit bra med bland annat en andraplats på Stigtomtakaveln och en tredjeplats på Kolmårdskaveln. Dessförinnan stod de för en magnifik streak på 10-mila med två andraplatser följt av en femteplats de senast loppen. En del av deras uttagningskommité, Albin Ridefelt säger så här om läget i truppen:


Herr-UK Albin Ridefelt. (Foto: Göran Johansson)
- Läget är bra tycker jag. Det är många som haft en bra träningsvinter. Flera yngre löpare som verkligen tagit steg framåt.

Och fortsätter:
- Stommen i förstalaget är samma som för 3 år sedan. Vi har jobbat en hel del med stafett-mentaliteten under vintern/våren. Mats Troeng har gått in roll som stafettcoach. Personligen tycker jag det har varit bra och givande, och det återstår väl att se om det ger bättre resultatmässigt utfall på 10mila.

Ofta är det två av de starkaste löparna i en klubb som är uttagningskommitté, varför är det så?
- Att jag och Rassmus [Andersson] är UK förenklar uttagningen på flera sätt. För det första är vi båda i nuläget givna i ett förstalag, vilket gör att det inte blir jävigt. För det andra har vi bra koll på löparna och alla tävlingar i och med att vi själva är så pass aktiva.

Då laguttagningarna är ett taktiskt tjuv- och rackarspel kommer de hållas hemliga fram till fredag eller lördag, för att konkurrenterna inte ska veta när de starkaste löparna spelas ut.

Som vanligt går tävlingarna att följa via en eminent TV-produktion. Den kostar 175 kr med lite reklam (som tidigare år) eller 299 kr i ett paket där reklamen är utbytt mot reportage. Sändingen hittas via 10-milas portal Även Internationella förbundet sänder via sina kanaler och i Finland sänder Viaplay (det går dock ej att se i Sverige).

All info som PM och kommande start samt resultatlistor finns på Eventor.
Även 10-milas hemsida kommer nyheter: 10-milas hemsida

Sändningstiderna är som följer:
Fredag 18.00-19.00 studio 10-Mila
Lördag 10.00-10.30 studio 10-Mila
10.30-12.30 Ungdomskaveln
13.15-18.30 damkaveln
21.00-21.30 studio 10-mila
21.30 lördag-8.30 söndag Tiomilakaveln

Förutom Linnélagen finns många andra bra lag att hålla koll på. På damsidan kan till exempel Rastikarhut, Tampereen Pyrintö och IFK Göteborg nämnas som favoriter och Stura Tuna, Tisaren, OK Kåre och IFK Göteborg 2 är uppstickare.
På herrsidan har till exempel IFK Göteborg, Stora Tuna och OK Ravinen starka lag men även exempelvis Helsingin Suunnistajat, Koovee och Tamperen Pyrintö kan vara med och utamana.

Vi önskar alla löpare stort lycka till i helgen!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5547

Artikeln har visats 2134 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut