OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 maj 2022 (Av Tuve Möller)
TIOMILASEGER!

(Foto: Göran Johansson)

Den åttonde maj 2022 hände det- OK Linné vann 10-mila för första gången. Reto Egger, Milos Nykodym, Rassmus Andersson, Oskar Spets Storhov, Lukas Liland, Oskar Sjöberg, Jannis Bonek, Rasmus Möller Jess, Lucas Basset och Albin Ridefelt förde laget i mål efter en minst sagt rafflande stafett.
Efter en stabil men inte perfekt inledning med ett antal mindre missar på de fyra första sträckorna gav sig en 23-årig norrman i form av Lukas Liland ut på Långa natten i den krävande Kilsbergsterrängen.



2 Linnélöpare i natt-klungan. (Foto: Göran Johansson)



Till ledarklungan med bland annat IKHP, Stora Tuna, Nydalen, Denseln, Tampeeren Pyrintö och Södertälje-Nykvarn var det två och en halv minut fram, och till andraklungan innehållande två gånger IFK Göteborg, NTNUI och Sävedalen en och en halv minut fram. Tidiga missar från tätlagen förde snabbt upp Lukas i tätklungan som han anförde med bravur, ovetandes om att han var först, vilket gjorde att han satte full jakt-fart och sprang ifrån exempelvis IFK Göteborg med sex minuter.

Med i klungan fanns dock OK Ravinen, som efter en supersträcka av Erik Herne på sträcka sex kunde gå upp ensam i tät, trots lampstrul tillsammans med Södertälje lyckades rycka ifrån Linnélöparen Oskar Sjöberg med 2,5 min, trots stabil insats av Oskar. Ytterligare stabila insatser följde på sträcka 7 och 8 men efter ett monsterlopp av Kasper Fosser var titelförsvararna IFK Göteborg med i täten igen.

Lucas Basset såg till att IFK Göteborgs tätkänning inte blev långvarig på sträcka nio. Göteborgarnas norrman Håvard Sandstad Eidsmo hade inte en chans att hänga med när den göteborgsbaserade franske Linnélöparen satte fart. Vid växling till sistasträckan hade Lucas sprungit ifrån övriga, 2.48 till IFK Göteborg, 2.54 till trean Ravinen och 3.01 till fyran Södertälje. På sistasträckan drog dock Ravinens Gustav Bergman iväg som ett jehu, och krympte avståndet till Linnés Albin Ridefelt till dryga minuten. Linnéarna på arenan var toknervösa och hade helt klart högre puls än vanligt.



Tuve, Rassmus, Emil och Milos är toknervösa när de kollar på Albin springa sistasträckan mot Gustav på storbildskärmen. (Foto: Sara Hagström)



Närmare kom dock inte stockholmaren Bergman, och Albin Ridefelt kunde springa i mål som segrare.
Glädjen gick inte att ta miste på. För vissa var det kanske nästan lite lättnad, efter att klubben jobbat hårt och varit nära många år men aldrig fått till den där riktiga fullträffen med seger på en stor stafett. Nämnas bör också att många löpare varit nära laget och bidragit till att hela truppen förbättras med bra sparring och motivation över tid. Många av dem återfanns i lag två, bestående av Vincent Coupat, Ondra Hlavac, Jan Troeng, Jakob Andersson, Andreas McConville, Sixten Hillerhag, Tuve Möller, Olle Grywenz, Csaba Gösswein och Ken Peeters. De sprang in på en fin 40-plats. Även ledarstaben har i år jobbat extra med mentala förberedelser för att springa stafett stabilt, och ledarna på plats som förutom stafettcoach Mats Troeng även bestod av Anders Boström, Märit Karlström och Mats Åberg.

Gratulationerna har strömmat in och riksmedia har rapporterat om den bedrift som även Linnés föregångsklubbar lyckats med varsin gång tidigare. 1950 vann Fyrismalm och 1971 vann IK Fyris.

På tisdag blir det firande i klubbgården, se månadsprogrammet, och i veckan kommer förhoppningsvis ett tv-sammandrag!

SVT rapporterar

Sveriges radio rapporterar

Upsala Nya Tidning, UNT, rapporterar



Världens bästa stafettlag. Från vänster Oskar Sjöberg, Lukas Liland, Reto Egger, Jannis Bonek, Albin Ridefelt, Oskar Spets Storhov, Rasmus Möller Jess, Lucas Basset, Rassmus Andersson och Milos Nykodym. (Foto: Göran Johansson)



Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5550

Artikeln har visats 3524 gånger

19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut