OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
29 augusti (Av Tuve Möller)
Stafettsuccé på SM!
Brons hjältarna!
Brons hjältarna! (Foto: Leonore Winkler )

I svårorienterad terräng, i stenig och nygallrad skog utanför Luleå och Boden avgjordes årets medel och stafett SM. På de utslagsgivande banorna bjöd Linnélöparna på flera fina insatser. Mest glänste kanske Vilma Blennow som vann förstasträckan i stafetten och herrlaget som knep bronset.
Tävlingarna inleddes nordväst om Boden under fredagen med medel-kval. Banorna inleddes med en öppen höjd med luriga sluttningskontroller, en utslagsgivande långsträcka och avslutades med en lurig loop i ett grönområde. Oskar Sjöberg vann långsträckan i alla heat överlägset med ett snyggt runtvägval. Han, precis som Johanna Öberg, Rassmus Andersson och för första gången i karriären Jakob Andersson tog sig till A-final.

Väl i medelfinal kom Johanna 11:a och Jakob Andersson 32:a. Rassmus Andersson kom på en imponerande 9:e plats trots att hans kompass gick sönder redan vid kontroll 2. Oskar Sjöberg kom på 11:e plats trots flera bommar och en smärtande höft.

Ett glädjeämne under medelfinalen var IF Thors Hanna Jonsell som knep sitt första SM guld i D18-klassen. Detta efter att för ett par veckor sedan kommit 5:a på långdistans under ungdoms-EM i Litauen och dessutom bärgat guldet i stafetten.

På lördagen flyttade SM-cirkusen närmare kusten till Måttsundsberget söder om Luleå. Arenan var belägen på toppen av en slalombacke och kraftig kupering väntade samtliga deltagare i skogen. Vilma Blennow var först in av alla på den inledande 8,3 km långa sträckan.
Därefter tog Hedwig Haas över stafettpinnen och hon säger så här om lagets insats:
- Vilma gjorde verkligen en grym insats på förstasträckan! På andrasträckan försökte jag fokusera på min orientering utan att bli allt för nervös och tycker ändå att jag höll ihop det så pass bra att Johanna kunde föra i mål laget på en finfin 5:e plats efter ett tekniskt bra lopp.Damlaget som kom 5! (Foto: Leonore Winkler)Herrarna levererade en grym bronspeng efter en imponerande laginsats. Jakob Andersson, Rassmus Andersson och Lukas Liland var alla nöjda med sina respektive sträckor. Jakob inledde stabilt på förstasträckan och växlade ut Rassmus i jaktläge. Rassmus sprang upp laget till 3:e platsen och Lukas förvaltade pallplatsen väl efter en spännande kamp mot OK Kåre på sista sträckan. Stafettbronset var första SM-medaljen för både Jakob Andersson och Lukas Liland och glädjen gick inte att ta miste på när Jakob dansande styrde hem minibussen mot Uppsala!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5443

Artikeln har visats 545 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut