OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 september (Av Helena Grennberg)
Snart som vanligt igen?
18 månader. Det är två vårar, två somrar, en höst och en vinter med pandemi. Nu hoppas vi att det vänt, i alla fall för oss i Sverige och att vi snart kan börja leva och umgås mer som förut.
Det har varit annorlunda. OK Linné har ställt om träningar till ännu glesare, tillämpat smittsäkert resande, begränsat eller helt stängt nyttjande av omklädningsrum och andra utrymmen inom KG. Vi har ställt in / skjutit upp våra regelbundet återkommande tävlingar Uppsala möte, Ekebylopp och Raid. Och Uppsala O-Ringenvecka blev uppskjuten både 2020 och 2021. Vi hoppas på tredje gången gillt 2022.

Styrelsemöten, medlemsmöten och arbetsgruppmöten har flyttat från KG till olika mötestjänster via internet. Det har fungerat, men det är så mycket trevligare att kunna ses, de flesta av oss, på riktigt.

Utbudet av träningar i månadsprogram och via träningsbank har varit minst lika fylligt som vanligt, periodvis mer. Kanske är det "bara" att vi har behövt synliggöra allt så att inte för många utgått från KG eller annan plats samtidigt, kanske ökade viljan att ses och träna tillsammans (glest, ute) när arbete och studier flyttade in i våra hem. Eller en kombination. Jag är stolt över de omfattande och högkvalitativa träningar som klubbens medlemmar har tillgång till, hit räknar jag även Hittaut som ju erbjuds ännu bredare. Att allt sker genom ideella insatser gör det ännu mer fantastiskt. Tack till alla som bidragit, ingen nämnd och ingen glömd. Ni är fantastiska.
 

Nu öppnar vi KG, stegvis

När de övergripande restriktionerna lättas i slutet av september kommer även vi att börja återgå till mer normalt klubbliv.
Från november (preliminärt i vecka 45) hoppas vi att kunna återuppta tisdagskvällar i KG med soppa och fika, och redan från 1/10 planerar vi att öppna omklädningsrummen för både ombyte och dusch (tisdagsbastu från november). För att vi ska kunna ha öppet krävs att alla alltid tar med sig alla sina tillhörigheter och allt ev skräp därifrån, och att alla användare hjälps åt så att inga skogskomponenter blir kvar inomhus. Vi inför även städvärdar som ska se till att hela omklädningsrumsdelen hålls ren och snygg.
Lista över tisdags(soppe)värdar och städvärdar kommer att kommuniceras separat.
 

Nu tävlar vi igen!

Många har redan noterat att restriktionerna för orienteringstävlande lättats under sommaren och hösten.
VM har genomförts (Grattis Albin R till stafettguld och träningsmedlem Isac vK till sprintguld, Lucas B och Milos N till podieplatser), liksom en deltävling i världscupen där klubbmedlemmar var väl representerade bland de främst placerade (bla guld i både dam- och herrstafett). Särskilt omnämnande till Mats Troeng som tillsammans med SVTs Jacob Hård är ett superteam för OL-TV, och kameralöpare Tuve.
Rovaniemi-Jukola kunde genomföras, med många fina lopp men utan pall- eller podium denna gång.
Norrbotten fick bjuda in till Medel- och stafett-SM. Herrettans Jakob A, Rassmus A och Lukas L levererade starkt och vann ett brons. Damettans Vilma B gjorde ytterligare fantastisk förstasträcka, som Hedwig H och Johanna Ö förvaltade till en stark femteplats.
Medel-DM hade över 130 deltagare från OK Linné och många pallplatser. Stafett-DM dominerades av blårött i såväl H21 som D21, med ytterligare starka insatser i flera andra klasser. Kul att tävlingsdeltagandet är såpass högt trots kort varsel och nystart eller premiär för löparna i ungdomsklasserna och de äldre seniorklasserna.

Till helgen står Lång-SM för juniorer och seniorer samt Ungdoms-SM på programmet.
Lycka till!
Tillägg: Grattis Elsa Hedin (4:a D16 sprint), Felix Johnson och Emil Åberg (5:a respektive 8:a H15 sprint)
 

Vi arrangerar!

Med kort varsel fick vi uppdraget att arrangera årets Lång-DM (istället för nästa år). Tack till tävlingsledarna Sandra B och Hedwig H och alla övriga som bidrog till en lyckad dag med fint väder, kluriga och utmanande banor på för året nyritad karta, servering och speakerteam. Jag tror ingen på riktigt saknade duschar och fysisk resultattavla.
Några veckor innan Lång-DM kunde vi genomföra vår från 2020 uppskjutna U-ringenetapp, med banor kring Sunnerstagropen planerade av Simon BW och Pelle N Moa L som tävlingsledare för ett gäng duktiga funktionärer i olika åldrar. Strålande genomfört!
I oktober hoppas vi på en storartad återkomst för RaidUppsala utgående från Sunnnerstagropen med Carl-Johan Högberg som tävlingsledare. Anslut till arrangörsteamet eller utmana dig själv tillsammans med en kompis på löpning, cykling och kanotpaddling, ju fler som deltar desto roligare att arrangera och desto bättre för tävlingens långsiktiga existens.
 

Vad vill vi arrangera i framtiden?

Vi vill bidra till utbudet av orienteringstävlingar i Uppland. Vi vill bidra till att erbjuda orientering för många. Vi behöver intäkter för att hållbart driva klubben enligt vår vision och våra ledord. Men är det vi gör idag (gjorde innan pandemin) det mest effektiva?
Ett normalt år arrangerar OK Linné (förutom hundratals träningar och flera nybörjarkurser),
* en nationell vårtävling
* en d:o hösttävling
* en etapp i U-ringen (trekvällars för ungdomar och vuxna nybörjare),
* Ekebyloppet
* Raid Uppsala (vartannat år, vartannat år IF Thor)
* Hittaut som är ett viktigt och uppskattat jätteprojekt
* Partnerevents, kan vara kopplade till Hittaut eller klubbpartners

Under 2021 har en arbetsgrupp gått igenom vår nuvarande arrangemangsportfölj, för att förbereda ett förslag för hur det ska se ut efter 2022. Som del i detta bjuder vi in till ett medlemsmöte den 20 september (live+digitalt) där arbetsgruppen presenterar och alla ges möjlighet att ställa frågor. Medlemsmötet följs av en medlemsenkät, materialet ska därefter sammanställas till ett förslag som ska behandlas vid klubbens ordinarie höstmöte i oktober.
Engagera dig, din åsikt är viktig!
 

Till sist

Trots 18 annorlunda månader och många tråkiga besked är vi lyckligt lottade som kunnat fortsätta att bedriva en idrott som helt naturligt innebär att hålla avstånd. Vi har varit kreativa och skapat nya sätt att träna tillsammans utan att det sker samtidigt eller på samma plats. Vi kommer nog att behålla det bästa av det vi gjort annorlunda, medan annat är sådant vi inte kommer att vilja ha tillbaka. BSEK fortsätter med veckans bana, USEK har endast gjort små justeringar i träningsupplägg trots pandemi och ESEK nystartar med samling i början av oktober, där även andra än de som identifierar sig som elit är välkomna. Det ser bra ut!
Låt oss fortsätta dela glädjen att få utöva vår fantastiska sport under det jag tror blir en fin höst, en underbar vinter och en fantastisk vår och sommar 2022

Helena
ordforande@oklinne.nu

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5451

Artikeln har visats 220 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut