OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
3 mars 2002 (Av Henrik Göhl)
Tre totalsegrare i NC Sport Cup
Jan Troeng, Annika Billstam och Emelie Agnedal
Jan Troeng, Annika Billstam och Emelie Agnedal (Foto: Henrik Boström/Eva Lindman)

Igår avgjordes den sista deltävlingen i årets NC Sport Cup och det blev Linnéseger i tre av fyra klasser genom Jan Troeng (H21), Annika Billstam (D21) och Emelie Agnedal (D20).
I decimeterdjup snö och ett antal minusgrader avgjordes årets final i NC Sport Cup vid Hammarskolan i Gimo. En final där kampen om totalsegern uteblev i nästan alla klasser. I seniorklasserna hade Jan Troeng och Annika Billstam redan ett ointagligt försprång i sammandraget. Janne kunde därmed avstå sista deltävlingen till förmån för talanglandslagets träningsläger i Polen... Annika ställde däremot upp och blev denna gång tvåa, sex minuter efter en överlägsen Gunilla Svärd. Rebecka Österberg blev trean för dagen och slutade därmed på en sammanlagd andraplats.

Stor Linnédominans i H21 där Jörgen Ohlin vann före Olof Borell och Marcus Phersson. Olof och Marcus gick därmed upp på andra respektive fjärde plats i sammandraget. Rikard Kjellberg hade inte någon riktigt bra dag men lyckades ändå samla ihop tillräckligt med poäng för att knipa tredjeplatsen totalt. Tio Linnéherrar bland de femton första i H21-sammandraget är ett klart godkänt resultat.

D20 var den enda klassen där det fortfarande var ovisst om slutsegern. Emelie Agnedal hade två poäng tillgodo på Kristina Roberto och ytterligare tre poäng till Petra Olander, L-100, inför sista etappen. Emelie gjorde precis som förra året, såg till att vinna sista deltävlingen, och tog därmed totalsegern för andra året i rad. Kristina Roberto fick se sig passerad av Petra Olander i sammandraget och slutade på tredje plats. Åsa Nordlander och Johanna Karlsson slutade på fjärde respektive femte plats totalt.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=125

Artikeln har visats 4727 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut