OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 augusti 2012 (Av Peter Ridefelt)
Nästan 1000 deltagare på Linnés Lunsen-tävling
Söndagens Linnéklassikern ordnades vid Sävjaskolan med banor i OL-eldoradot Lunsen
Linnéklassikern Sävja 2012
Linnéklassikern Sävja 2012 (Foto: Peter Ridefelt)
Väder Kan det bli bättre? Inget regn, vindstilla och +16-18 grader - utmärkta förutsättningar för en runda i skogen.

Parkering En kilometer att gå, men inga sura miner på Arenan.

Deltagare Nästan 1000 deltagare. Om vi använder den nya principen som årets O-ringen arrangörer introducerade i sina något uppblåsta siffror på över 21000 deltagare, och inkluderar även minknat blir vi definitivt över 1000, men kanske sekretariatet så småningom för ordning på de sista direktanmälningarna så vi passerar den magiska gränsen utan att behöva ta till miniknatarna?

Terräng och karta Många superlativer, men att terrängen är fin i Lunsen är ju ett understatement för många av oss Uppsala-bor. Thomas Kampf hade dessutom gjort de sista justeringar i juli på berörda astråk, så kartan var utmärkt.

101 kartor att springa på före du dör

Banor Överlag mycket goda omdömen; svårt, utmanande.

Elitklasser Eliten fick en rejäl utmaning där Kent Ohlsson, SNO lyckades bäst i H21E.
- Roliga och utmanande banor, tyckte Kent. Inga direkta misstag, men jag gjorde någon liten sväng på slutet när jag började bli trött.
Banan mätte 13,3 km, och Kent kom runt på 86 min, dvs. 6:30 min/km. En av förhandsfavoriterna Lauri Sild lade bort 7-8 minuter på kontroll 17, en banläggarfälla där ett öppet, lättlöpt och mycket fint parti slutar med en ridå med tätare skog, och kontrollen 50 meter in i det täta. Där gäller det att ha bra kartkontakt sista biten.

Hittaut.nu Särskild satsning på tre utvalda banor för hittaut, reklam på hittaut.nu:s hemsida och ett nyhetsbrev om Linnéklassikern till de som är registrerade gjorde att en del extra folk lockades ut till Sävja. Hur många är inte helt lätt att säga, ett trettiotal sprang som klubblösa, men starten rapporterade om rena nykomlingar i branschen, men också om individer på öppna banor som visserligen hade lite vana från orientering tidigare, men att det kunde ligga flera decennier bakåt i tiden.

Ungdomshjälpare fanns i skogen för att hjälpa de allra yngsta i det stigrika partiet, med många smä stigar närmast Sävja, och dessa fick lyckligtvis inga gråtande barn att ta hand om.

Miniknat 84 deltagare fick springa en liten bana med SI och” pipa” - en viktig detalj i miniknat, att man sen inte läste ut pinnarna är mindre väsentligt.

Sekretariat hade ett fint rum inomhus med stabil 220V från två hål i väggen. Men trots dessa utmärka förutsättningar blev det tung dag. Strul på data/IT sidan gav efterverkningar på utstämplingarna, resultatservicen och prisutdelningarna, och mycket extraarbete under och efter tävlingen.

Inomhusdusch VVS: uppskattades av både arrangörer och tävlande.

Markan sålde bra, mycket hembakt, och hamburgare både för köttätare och vegetarianer.

Ultrasprint Succé med Niklas Aldéns karta i 1:300 och nästan 150 deltagare på den 220 m långa banan. Mats Åberg var märkbar tagen efter sitt fantastiska lopp på 1:59, men han hade nog lite nytta av ordf Boströms rygg...

Förelsäningarna var mycket uppskattade insatser av Mats Troeng och Henrik Löfås. Ungefär 100 åhörare i alla åldrar lyssnade på föredrag om OL-teknik och fysisk träning.

Letro sålde OL-prylar i ett 5 x 8 m tält av enklare kvalitet som vi satte upp och får behålla till nästa gång Letro ska sälja på någon av våra tävlingar.

Sjukvården hade några mindre sår och en stukad fot.

Tävlingsledare Håkan Hellström gjorde debut på posten och var nöjd med dagen. Lunsen är fin, och arrangemanget med arena på skola underlättar, men samtidigt krävdes mycket tid i planeringen då tävling i naturreservat ställer stora krav på samordning och tillstånd, och kontakter inte bara med markägare och jägare, utan även länsstyrelse och kommunen, sade Håkan.

Eventor

Winsplits-resultat

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3380

Artikeln har visats 3290 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut