OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
7 november 2012 (Av Johan Möller)
Daladubbeln 2012
Emil-ia Boström och Kalle-lina Grywenz strålande 3or i H10!
Emil-ia Boström och Kalle-lina Grywenz strålande 3or i H10! (Foto: Johan Möller)

Lördag morgon 13 oktober kl 7.00 åkte 48 förväntansfulla Linné-löpare och 5 ledare från Uppsala mot Falun för en tuff helg.
48 löpare, nytt Daladubbel-rekord för Linné vilket innebar att alla inte fick plats i en buss! Normalt har vi tidigare kallt räknat med några sjuka och beställt ett par bussplatser för lite, av någon anledning gjorde vi inte det i år. Tur var det, då ingen av de 53 deltagarna var sjuka! Vi ledare blev lite fundersamma om inte någon var åtminstone halvsjuk. Detta tänkte vi att vi skulle upptäcka under helgen då Daladubbeln är en hård tvådagarstävling som kräver mycket av deltagarna.
Efter bussresa till Dalarna så var det en tvåmanna-stafett på lördagen. Tävlingen gick någon mil söder om Falun. Vädret var strålande, med klar höstluft, lätt frost och sol. Alla våra löpare genomförde stafetten på ett bra sätt, några bommar blev det dock och någon felstämpling. Några gjorde sina första stafetter och det är alltid lite lurigt och förstå hur växling och start går till, detta löste sig dock bra för alla. Bästa placeringen dag ett fick Emil-ia och Kalle-lina i H10 med en fjärde plats.
Lördagen fortsatte med inkvartering i skola i Falun där vi ick en hel gymnastiksal för oss själva. Efter uppackning av sovsäckar var det middag och traditionellt disco. En hård dag som innebar att alla borde ha fallit i sömn vid 22 tiden som var bestämd sovtid för alla som var 14 och yngre. Lite svårt , var det att få alla i sina sovsäckar trots det tuffa dagsprogrammet. Ännu svårare blev det att få alla att sova när det inte gick att släcka ljuset i salen. Per lyckades efter en del jobb få en vaktmästare via taxi till skolan. Vid 23-tiden fick vi ljuset släckt!
Söndag är Daladubbelns huvuddag. Många patruller klär ut sig och det är ultra långdistans med nästan dubbla banlängder mot normalt. I år var säkert hälften av alla deltagare utklädda i mer eller mindre fantastiska kreationer. Alla Linné-patrullerna kämpade väl runt sina banor. Bäst även denna dag var Emil-ia och Kalle-lina som totalt blev 3a.
Klockan 15 rullade en full buss med trötta Linnéare åter mot Uppsala. Alla hade klarat den krävande helgen på ett väldigt bra sätt och inga latenta sjukdomar hade blommat upp.

Daladubbelbilder




Husse Albin med hund Erik, doktorerna Victoria och Sara och Katten Kari och Alva. (Foto: Johan Möller)




Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3449

Artikeln har visats 3183 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut