OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
5 juli 2013 (Av Lena Nilsson)
Rikslägret i Sälen
Bakre raden: Nils, Oliver, Olle N, Daniel, Johannes, Maria, Per, Oskar, Lena
Främre raden: Filip, Klara Mö, Klara M, Sandra, John, Olle G
Bakre raden: Nils, Oliver, Olle N, Daniel, Johannes, Maria, Per, Oskar, Lena Främre raden: Filip, Klara Mö, Klara M, Sandra, John, Olle G (Foto: Jonas Giding)

Sju fantastiskt bra träningspass, 3 tävlingar och äventyr och lägg dessutom till bad, bowling och disco, så har ni ingredienserna i Rikslägerveckan.
Vi åkte måndagkväll från Klubbgården i två minibussar, två ledare Lena N och Per G och 13 Linneungdomar för att träna och tävla i Sälen. Direkt vi kom fram stack vi ut på första övningen 'Lär känna terrängen' innan invigningen av lägret. Ledarna från Upplandsklubbarna gjorde en gemensam planering för träningsupplägget där vi radade upp bra träningspass i underbar fjällmiljö, Momentbana, Förlängning - förenkling - förstoring, Långsträckor, Sprintintervaller, Stafetträning och Kontrollplockning. De flesta ungdomarna använde också gpsklockor och sedan försökte vi få tillfällen att lägga in och analysera träningarna i Quickroute.

Äventyrsdagen i år hade rubriken Cache in cache. Ungdomarna var indelade i lag med 5-6 deltagare och de startade redan på invigningen att tillverka sitt lags 24 mynt som de sedan skulle leta på torsdagens äventyr. När startskottet gick på äventyret fick varje lag 24 riktigt svåra kluringar att lösa. När man löst en kluring gick man till en klurighetsmästare lämnade sitt svar och fick ledtråd och koordinater till en skattgömma.

Lagen organiserade snabbt sig, så att ett par stycken löste kluringarna och växlade in koordinater och 3-4 lagmedlemmar knappade in koordinater och sprang och sökte skattgömmor för att samla in mynten. I 14-klassen hann många lag samla runt 20 mynt på de två timmarna. I 16-klassen samlade de flesta lagen in alla 24 mynten, de snabbaste på 1 timme och 20 minuter!

Vi hade under hela veckan helpension på Experium med bra lägermat och rejäla frukostar. Sedan avslutade vi lägret med att springa 3+3 som i år hade arena i Myrflodammen. På fredagkväll var det förkortad medeldistans, på lördag långdistans och tävlingen avslutades med medeldistans på söndagen, utmanande orientering i ljuvlig och kuperad terräng. Nöjda och trötta kom vi sedan tillbaka till klubbgården på söndagkväll efter en av årets bästa orienteringsveckor!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3613

Artikeln har visats 2868 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut