OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
1 maj 2014 (Av Lena Nilsson)
OK Linnés nybörjarverksamhet
Entusiastiska Skogsrallylöpare
Entusiastiska Skogsrallylöpare (Foto: Lena Nilsson)

Det sjuder av liv och det är fullt ös runt klubbgården och i Norbyskogen på tisdagkvällar. Den här våren har vi 40 barn som deltar i Skogslek 7-8 år, 20 barn i Skogsrally 9-14 år och 15-20 vuxna nybörjare.
Det är en mängd aktiviteter och lekar som planeras och genomförs som namnlekar, kartteckenstafett, ormen långe, kartvikningsstafett, stjärnorientering och rallysprint (med sportident och ny bana varje vecka). Vi ledare lär ut om kartans färger och symboler och hur man ska passa kartan mot verkligheten och målet är att alla ska kunna springa en enkel bana med eller utan skuggning på U-ringen som startar 13 maj då L-100 arrangerar första etappen i Knivsta.
För Rallygruppen fick vi ett fint kvitto på deras orienterings-kunskaper i tisdags. När vi kom för att köra veckan Rallysprint, hade elitgänget redan upptäckt den och avslutade sin 10-milafinslip med vår sprintbana. Barnen fick då Rasmus Anderssons tid 1.38 att gå på, som enligt honom själv var kvällens bästa. Efter några löpningar var det flera i Rallygruppen som inte var mer än 35-40 sekunder efter Rasmus, så det bådar gott för framtiden...
Förutom våra nybörjare så är säsongen i full gång såklart för våra fyra träningsgrupper (05-06, 03-04, 01-02, 00-98). Många av barnen har också redan anmält sig till sommarens höjdpunkt SOLägret, där vi har fyra olika läger. En nyhet i år är friluftslägret i augusti, sista veckan innan skolan startar.
Vi vill nu hälsa alla nya orienterare, barn, ungdomar och vuxna välkomna till OK Linné och vår breda verksamhet.

Sedan säger vi från nybörjargrupperna LYCKA TILL! på 10-mila till Linnés alla lag.


U-ringens hemsida

Info om SOLägret




Skrivaren går varm och tider jämförs under veckans Rallysprint (Foto: Lena Nilsson)


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3859

Artikeln har visats 2925 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut