OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 februari 2023 (Av Emma Helmersson)
Resebrev från Portugal - Aguiar da Beira
Från NAOM sprinten 2023.
Från NAOM sprinten 2023.

Barmark, taggbuskar, höjdmeter och en försmak av våren. Här kommer en reseberättelse från OK Linnés utlandsläger i Portugal (Del 2 av 2).
Vi var nu 31 förväntansfulla OK Linnéare som lämnade charmiga Castelo de vide. Redan efter 20 minuters bilfärd stannade vi till i Lapa för ett sista pass i riktigt snabblöpt och öppen terräng. Precis när vi kommit fram till Lapa visade det sig att nyckeln till Green Room i Burguesa-huset aldrig återlämnades. Ingen av Jannis, Jan eller Oskar Spets ville erkänna medtagande av nyckeln och vi fortsatte vår färd mot Aguiar da Beira. Staden som gärna vill profilera sig som orienteringens huvudstad. Efter drygt två och en halv timmes bilresa checkade vi in på Termas Park Hotel. Ett hotell med två våningsplan där vi i princip hade hela våning 2 för oss själva. 11 rum, ett stort samlingsrum och ett tak där många av oss lapade sol mellan träningspassen. På hotellet fick våra matlagningsskills vila för här serverades frukost, lunch och middag där pommes, ris och sallad med olja var stående inslag på menyn.

Några av oss sprang en medeldistans eller kontrollplock som första pass i Aguiar da Beira för att komma in terrängen och röra på benen efter en lång bilresa. Andra laddade pannlamporna och sprang en hetsig natträning tillsammans med Kalevan Rasti.

Till skillnad från Castelo de vide kunde vi här helt tydligt och klart se höjdmetrarna som avverkades varje pass. Stora platåberg tornade upp sig och bjöd in till snabblöpta hällar som påminde om Dagge H:s asfalt. Det gällde att läsa kartan noga för att undvika taggbuskar. De gjorde ont!




(Foto: Emma Helmersson)




Veckan fortsatte med fina träningar på bland annat kartor från JWOC 2022. En av höjdpunkterna var sprintstafetträning i Carapito tillsammans med Kalevan Rasti. En högkvalitativ träning med över 20 lag bestående av en dam och en eller två herrar som sprang två sträckor var i den lilla hundtäta byn. Undertecknad kan inte annat än hålla med Oskar Sjöbergs ord efter målgång: ”det är så här en sprint ska vara!”. Smala gränder och kullersten där kartkontakt, hög fart och att lita på sina egna vägval var ett vinnande koncept. Kornelius och Pia tog en övertygande seger och försvarade därmed våra blå-röda färger. Snyggt!

På kvällarna var det gött häng som stod på schemat och vi spelade flera olika sällskapsspel, svenska, norska, schweiziska, franska och tjeckiska. Några stickade och flera kreationer blev klara under lägret. Johanna visade även upp sina frisör-skills!

Vi sprang flera träningar lagda av Rafael Miguel, tävlingsledaren på JWOC, som också dök upp med stor entusiasm på några av våra träningar. Det ryktades även om ett EM 2028 i området. Spännande! Ett annat vackert pass var en stafetträning med dresscode Linnékläder. I starten dånade Per Forsbergs speakerröst över vår lilla arena och stafettkänslan var ett faktum!

Lägret avslutades med en eftermiddag och kväll i varma Lissabon. Sightseeing, indisk restaurang och jogg hanns med innan det var dags för hemfärd.

Stort tack till alla för ett fantastiskt läger! Hatten av för Albin och Johanna som planerade och organiserade hela lägret på ett oerhört bra sätt. Många timmar orientering har åkt in på träningsbanken. Nu är vi alla laddade inför vårsäsongen!

P.S. Jan hittade otroligt nog nyckeln till Green Room i Burguesa-huset. Slutet gott allting gott!




(Foto: Jannis Bonek)




/Emma Helmersson

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5663

Artikeln har visats 760 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut