OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 november (Av Erik Barr Zeilon)
Träningsdag inför Tiomila samt uppstart inför 20
Kartdiskussion mellan Annick, Elsa och Hanne (FV)
Kartdiskussion mellan Annick, Elsa och Hanne (FV) (Foto: Erik Barr Zeilon)

En fullspäckad helg med 2024 års säsong i fokus har genomförts och gett klubbens elitsektion en bra riktning inför nästa år. En heldag med två bra träningar i Tiomila-relevant terräng prydde lördagen. Söndagen startades med långpass från klubbgården med efterföljande lunch och diskussioner om målsättning och genomförande inför nästa år för att fortsätta resan uppåt.
Lördag morgon rullade bilarna från klubbgården mot södra Stockholm för två bra träningar för att starta förberedelsena inför nästa års Tiomila. Stockholmsterräng och solsken gav energi i det annars kalla novembermörkret och gav stora kontraster till veckans tisdagsbana. Dessutom var det bra att påminna oss om de små men betydelsefulla skillnaderna mot hemmaterrängen som Rassmus bemästrade när Tiomila gick på samma plats 2018.

Tiden mellan passen anlades på Haninge Centrum. För de allra flesta innebar detta medhavd lunchlåda, en stund att sluta ögonen samt tilllfälle att inta koffein i olika former - allt för att kunna tagga till inför kvällens stafetträning.
Tiden gick fort på Haninge Centrum och innan vi visste ordet av var både Albin och Bonek fulladdade för att tampas ute i natten. Många andra även de, men visst sätter det prägel på träningarna att ha två av fyra utav världens bästa orienterare på medeldistans runt bordet. Dessutom skulle träningen genomföras tillsammans med bland annat både Stora Tuna och IFK Göteborg vilket medför maximal tätkänningskänsla inför Tiomila.

Nattpasset blev tufft, svårt och konkurrensen var det inget fel på. Den långa banans 10,5 km kändes långa, inte minst efter ett lika långt pass på förmiddagen. Med andra ord var det en framgångsrik dag i Tiomila 2024's tecken som kändes i benen i bilen hemåt.

Dagen därpå inleddes på hemmaplan med långpass, antingen på stig eller grus. Därefter bjöds det på förträfflig lunch som smakade extra gott på lite lagom trötta ben. Efter kaffe till flera sorters kaka stod Mats och Hedwig för genomgång av nästa års säsong. Tävlingskalendern granskades, helger ringades in och upplägg av såväl Tiomila och nästa års nya koncept: stafettligan diskuterades. För att vara en klubb med en bred topp och ett stort djup är vi glada att ha stor uppslutning på samlingar som denna. Både från vinnare av internationella mästerskap till ivriga juniorer som från geografiskt utspridda löpare som alla samlas på klubbgården, antingen fysiskt eller via zoom.

En helg som satt riktningen mot nästa år och mot framtiden.

Now we go!




Rassmus Andersson. En kille/legend/urkraft/tekniskt geni som vet hur man klyver terrängen i Nynäshamn. (Urklipp från Tiomilasändningen 2018) (Foto: Erik Barr Zeilon)



Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5759

Artikeln har visats 531 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut