OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
21 april (Av Jan Troeng)
Uppsala möte långdistans i Vattholma



Nästan 900 orienterare deltog när OK Linné arrangerade Uppsala möte i Vattholma på söndagen.
RESULTAT | STRÄCKTIDER | LIVELOX
Det var troligen ett av de kallare Uppsala möte-helgerna i historien, med snö i luften och en isande kall nordanvind.

Men tävling blev det i den bitvis utmanande Vattholmaterrängen. "Stenigt, fina höjdpartier ibland, blött, rejäl långdistansterräng, väldigt stenigt" var några av kommentarerna vid målet.

I D21 Elit tog Olivia Nilsson, OK Pan-Kristianstad hem segern före Rebecka Lindberg, OK Roslagen. I herrarnas huvudklass var uppsalaboende Filip Trofast, Bredaryds SOK, starkast och vann med fyra minuter före tidigare IF Thor-löparen Erik Hannrup.

I och med att tävlingen ingick i Upplandscupen så lades extra uppmärksamhet på 14-klasserna, där både tjej- och killklassen hade runt 30 deltagare. Snabbast i de klasserna var Ida Hellberg, Sundbybergs IK och Ludvig Ljunggren, OK Hammaren, och bästa upplandslöpare i de klasserna var Julia Ohlin Boström (OK Linné) och Oskar Lind (IF Thor).

Mattias Nilsson och Ulrik Imberg var tävlingsledare:

-Lite synd med vädret men vi är tacksamma över att ha en så bra arena med hårda ytor och tillgång till omklädningsrum och dusch. Det har varit ett bra samarbete med lokala aktörer som till exempel vägföreningen och förskolan.

-Sen blev förstås terrängen lite blötare och kallare än vad vi hade räknat med. Det blev en rejäl långdistansorientering helt enkelt.

Nu blir OK Linnés nästa större orienteringsarrangemang Linnédubbeln, som planeras i fin terräng vid Hagby IP i mitten av september.

RESULTAT | STRÄCKTIDER | LIVELOX

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5826

Artikeln har visats 331 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut