Bildarkiv – Linnévarvningen 2002
Den 29 september, i strålande solsken, arrangerades den 8:e upplagan av Varv-OL.
Arkivet innehåller 34 bilder. Arkivdatum 2002-09-30

^ Välj en annan bildsamling ^

Image

Image
Fotograf: Henrik Göhl

Jordgubbssaft är ju som alla vet den bästa uppladdningen. Tommy Lindberg blir farlig idag!

Sportidentpinnen måste tömmas innan start. Här är det Gustav Fredriksson från Länna som "nollar" sin pinne.

Image

Image

"P-nissarna" Mathias Tärnlund och Mats Åberg såg till att bilarna parkerades i snygga rader.

Crister Nygren, Pål Skogtjärn och Niklas Henriksson spanar efter varvningskontrollen.

Image

Image

Starten har gått! Jonas Eriksson, Rånäs, tar täten ut från startgärdet.

Jonas Eklund, Roslagen, och Johan Sundén, Södertälje, på väg mot första kontrollen. Ulf Jansson, Triangeln, och Crister Nygren, Thor, ligger strax bakom. Det här går ju som på räls!

Image

Image

Erik Engsten, OK Rodhen, har just passerat startpunkten. Varning för "norsk glipa"! Bakom kommer Tommy Lindberg, Roslagen, och den blivande segraren Hasse Mård, Järfälla.

Torbjörn Svensk, OK Hällen, läser in första sträckan.

Image

Image

Anders Axling, Södertälje, vann H20 enkelt. Han var nämligen den enda som startade i den klassen.

Nu börjar det bli trångt uppe på järnvägspassagen. Fotografen blir nästan omkullsprungen.

Image

Image

Sofie Karlsson från Rånäs ger sig ut på den första slingan. Hon kom senare i mål som andra tjej i D12.

Snart har alla löpare kommit ut från startgärdet.

Image

Image
Fotograf: Erik Melin

Startfältet bakifrån.

När alla löpare har försvunnit ut i skogen så byggs startpunkten om till varvningskontroll.

Image

Image

Den här killen från Länna var en av de första som kom till varvningskontrollen. Det är Mikael Anttila-Eriksson som springer i H12.

Lännatjejerna Emma Fahlén (t.h.) och Elin Lundgren (t.v.) kommer in samtidigt till första varvningen. Dags att byta karta. Emma slutade på andra plats i D10 medan Elin kom femma i D12.

Image

Image

Den blivande segrarinnan i D21 Caroline Kaipe, Leksand, stämplar vid varvningskontrollen efter första slingan. Johanna Verwijst från Länna kollar in nästa varv.

Pontus Ekvall, IF Thor, blev första löpare i mål. Pontus vann H10 på tiden 17.51.

Image

Image

Vadå felstämplat? Vi har visst varit vid alla kontroller!

Vid klagomuren redde man ut alla problem. Visst hade de varit vid alla kontroller. Alexandra Bjärrenholt från Rånäs vann förövigt klassen D10 och Andreas Svensson från Länna blev tvåa i H10.

Image

Image

Klagomuren sköttes föredömligt av Annika "Vivvianne" Björk och Elin Hermansson.

Mats Troeng - ena halvan av speakerteamet. Den andra halvan hette Henrik Boström (dock inte med på bild).

Image

Image

Det fanns faktist lite publik på tävlingen också!

Anders Sellgren, Sigtuna OK, segrade i klassen H55.

Image

Image

Segrarinnan i D21 Caroline Kaipe från Leksand har just gått i mål. Bakom henne kommer Marie Ohlin från Rånäs som vann i D20.

Dorothe Spillmann, IF Thor, stämplar vid sista kontrollen och tar hem segern i D40. Samtidigt kommer segrarinnan i D35 Mia Dammvik, Stora Tuna, och till vänster i bild har Eva-Lena Engström från OK Hammaren just stämplat.

Image

Image

I D21 blev det spurtstrid om tredjeplatsen. Johanna Svensson, IF Thor, är steget före Helena Nordin, Skogslöparna vid sista kontrollen.

H60-segraren Gösta Lindman, Finspångs AIK, spurtar mot mål.

Image

Image

Annika Ridell, IF Thor, på väg mot en sjätteplats i D21. Bakom henne stämplar Malin Jansson, Rånäs, som kom tvåa i D16.

Ulf K Rask, OK Enen, kom på tredje plats i H35. Bara 40 sekunder efter segrande Magnus Sterner, Södertälje.