OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 november 2006 (Av Jan Troeng)
Nu är natträningen igång
Förra årets succé följs upp med en ny runda i vinter. Igår startade den nya säsongen av Björtes natt-ol i skogarna söder om Börje kyrka. Tufft var det, att döma av bilden. Totalt väntar nu åtminstone 15 natträningar under vinterhalvåret, bland annat på exotiska platser som Alsike, Fiby, Vattholma och Hagby.

(Foto: Björn Olovsson)
När initiativtagaren Björn Olovsson drog igång natträningarna förra hösten var tanken att skapa möjligheter till fler natträningar och att få teknikträningen mer kontinuerlig under vinterhalvåret. Ett koncept som tycks ha fallit mycket väl ut att döma av deltagarsiffrorna: förra årets genomsnitt låg på 26 löpare. Totalt gjordes 418 starter vid 16 tillfällen, och kom då också ihåg den ovanligt snörika vintern.

En nyhet för i år är att det kommer att arrangeras en Långa Natten-träning, där banan både till längd och karaktär ska försöka liknas vid det som väntar på 10-mila. I övrigt blir det i stort sett samma upplägg som förra året, vilket innebär att det kommer att finnas en lång (7-8 km) och en kort (4-6 km) bana. Lita på att banorna även i år kommer att vara gafflade på både det ena och det andra sättet.

Några månadsfinaler kommer troligen också att ingå i programmet. Månadsfinalerna löps ungefär (vilket man nästan kan utröna av namnet) en gång i månaden och innebär längre banor, men det kommer att erbjudas kortare alternativ också vid dessa tillfällen.

Sammanlagt beräknas det bli drygt 15 natträningar med den sista i slutet av april. Håll utkik i träningsprogrammet för mer detaljerad information och se till att anmäla dig på hemsidan i tid.

-Vill du hjälpa till att arrangera en natträning, hänga ut eller plocka in kontroller så är det väldigt uppskattat, säger Björn. När programmet är spikat kommer antagligen en anmälan komma ut på hemsidan där man kan anmäla intresse för att hjälpa till.

För er som undrar så kommer det att användas karbinhaksreflexer även i år. Specialtillverkade, om ni inte visste det.

Preliminärt program november-december:

8 november: Vänge Norr
15 november: Alsike
22 november: Jumkil
29 november: Sunnersta
6 december: Vedyxa
13 december: Fåfängorna - månadsfinal
20 december: Vattholma

Med reservation för justeringar. Programmet för januari-april kommer senare eftersom datum för nattcuper o.d. inte är fastlagda ännu.

Resultatsidan för Björtes natt-ol.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1796

Artikeln har visats 3942 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut