OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
18 januari 2012 (Av Mats Troeng)
Lina nysatsar i Linné
Nästan på dagen för tio år sedan bestämde sig Lina Bäckström att byta klubb till OK Linné. Nu upprepas historien, och ryktet säger att det är en ordentlig nysatsning på gång.
Lina Bäckström är tillbaka i Linnés färger.
Lina Bäckström är tillbaka i Linnés färger. (Foto: Mats Troeng)
Under åren 2002 till 2008 skördade hon massor av framgångar i Linnédräkten. Sju SM-medaljer och två topp tio-placeringar på medeldistansen i VM står på meritlistan. Lina framhåller SM-stafetten 2003, när Becka, Billan och Lina otippat tog guldet, som det roligaste minnet. 2009 bar det av till Borlänge och Domnarvet, men sedan i höstas är Lina tillbaka i Uppsala, och nu även i OK Linné.

Hur är det Lina, stämmer ryktet om nysatsning?
Det ryktet kan vara sant... Motivationen har växt under hösten, och sedan SM medel har jag allvarligt funderat på att göra comeback. De senaste två åren har jag inte haft drivkraften, men stegvis har glädjen och motivationen kommit tillbaka. Jag känner att det här med orientering är kul! Jag är envis av mig, och när jag nu börjat drömma om att ta medalj på VM igen vill jag verkligen ge det en chans.

Hur ser livet ut utanför orienteringen?
Just nu hyr jag och min flickvän Marta ett torp strax öster om Knivsta där vi bor med två katter. El har vi, men inte rinnande vatten. Det är rätt spännande att vara torpare under vintern, men vi letar lägenhet inne i stan till sommaren då arrendet går ut. I fjol jobbade jag med att renovera Rosersbergs slott, men det har jag lämnat nu och söker efter ett deltidsjobb som målarlärling. Om det är någon som är behov av en duktig målare så är det bara att höra av sig!

Vilken är din syn på Linné som klubb?
Jag vet sedan mina tidigare år i Linné att det är en väldigt bra klubb med en organisation som fungerar väl. Just nu känns det dessutom som det är något stort på gång. Kanske känner jag så för att jag själv är sugen på att satsa. Det finns de som säger att livet går i cykler, och det här är ju min andra cykel i Linné...


Lina under VM i Västerås 2004

Vad kommer du att göra annorlunda i din satsning nu jämfört med tidigare?
Jag vill träna mer kvalitet, och springa mer. Både jag själv och andra har nog en bild av mig som en teknisk driven orienterare. Nu vill jag nischa om mig till en löpstark orienterare, det är mitt mål. Jag har tränat väldigt mycket löpning i skogen under åren, men nu känner att det är dags att utveckla löpförmågan på hårdare underlag.

Vilka målsättningar har du?
Jag tänker långsiktigt, det har gått två år när jag inte tränat särskilt bra så jag tror det kommer att ta tid att nå maximal nivå. Jag vet inte riktigt var jag befinner mig just nu så jag vill inte sätta för höga mål på kort sikt, först och främst vill jag komma tillbaka i bra fysisk form utan skador och det får ta den tid det tar. Men på SM i höst vill jag slåss om medaljerna, och nästa år är det VM i Finland...

Sju snabba
Medhavd pastasallad eller TC-hamburgare
Tumkompass eller platta
Tights eller nylon
Snabblöpt eller tekniskt
Sprintdistans eller långdistans - om det är en sprint i en gammal italiensk by
Northug eller Hellner
Första sträckan eller sista

Vi hälsar Lina varmt välkommen tillbaka till OK Linné!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3254

Artikeln har visats 4286 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut