OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 september 2014 (Av Ane Timenes Laugen)
Åtta snabba från USEK till Billstam
Medeldistansvärldsmästare
Medeldistansvärldsmästare (Foto: NN)

Crowdsourcade frågor från ungdomslöpare och -ledare
Hur ofta springer du Backbanan? (undrar två lätt överviktiga 40+ orienteringsmammor i Ulleråker)
– Oregelbundet då jag reser mycket, men jag gissar på 25 -30 gånger per år

Hur kom det sig att du började med orientering? (undrar orienteringspappa som har orienterat i ett år och redan har alla senaste orienteringsprylarna, inklusive GPS-klocka)
– Jag började med miniknat samtidigt samtidigt som mina föräldrar började med orientering (som vuxna), då jag var 4 år.

Ska du utnyttja friplatsen på medeldistans till nästa års VM som du fick i och med ditt VM-guld? (undrar erfaren ungdomsledare)
–Jag vet inte. Om motivationen och förutsättningarna finns för att göra en ärlig satsning för mig själv. Beslutet tar jag efter denna säsong är över och jag har haft tid att reflektera.

Vad är ditt favoritträd och varför? (undrar frun till ungdomsledaren ovan)
– Jag gillar ek. Eken har en stark karaktär och bär en lång historia, den är omtänksam(ett hem för många växter och djur) och ger en svalkande skugga och står väl förankrad på jorden. Grenverket är otroligt vackert, vilket gör att den är stilfull året om.

Vad får dig till att stanna i skogen? (undrar en svampplockande H10:a)
– På tävling är jag för fokuserad, jag ser bara banan och terrängen. På träning kan jag stanna för en fin utsikt. Eller som i förra veckan då jag hittade kantareller. I somras stannade jag på ett pass i Sälen för att fylla plastfickan med hjortron.

Gick du OL-gymnasium? (undrar hen som snart måste välja)
– Nej, jag gick inte på OL-gymnasium. Men jag har flera år varit instruktör på Sandvikens Orienteringsgymnasium och det är en berikande tid för eleverna på många vis. Men det är inget måste för att nå framgång inom orientering. Det finns flera vägar att gå.

Har du varit aktiv i andra idrotter? (undrar en D12:a som har svårt att välja mellan puckelpist och orientering)
– Oj, flera olika. Skidor, truppgymnastik, konstsim, handboll, friidrott för att nämna några. Alla dessa var efter 12-årsåldern, så man måste absolut inte välja idrott tidigt. Allsidig motorik och styrka är viktigt inom orientering. Jag åker fortfarande skidor, går på yoga, cyklar och deltar på cirkelfys-pass hos Friskis & Svettis. Tidigare tränade jag en hel del vattenlöpning, men inte nu längre.

Gillar du hästar? (undrar hälften av -D16)
–Spännande fråga! Jag har inte varit någon hästtjej. Då jag var yngre tjatade jag om ridskola, men det var för lång kö för att få en plats. Men snart skall en kollega ta med mig ut på turridning, och det ser jag fram emot.

OK, USEK-redaktionen återkommer kanske med den frågan om några veckor.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3953

Artikeln har visats 2539 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut