OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 maj 2017 (Av Tuve Möller)
Öberg och Sjöberg Swedish League tvåor
Oskar Sjöberg spurtar i mål strax före Anton Sjökvist, Stora Tuna OK, som han kom ikapp. (Foto: Tuve Möller)

När den näst sista deltävlingen av Swedish League avgjordes utanför Bollnäs var det flera Linnélöpare som visade framfötterna. Bäst placerade sig Oskar Sjöberg i herrklassen och Johanna Öberg som kom tvåa i damklassen.
På lördagen avgjordes den sjätte deltävlingen i Swedish League på Torrberget utanför Bollnäs, en medeldistans. I samtliga klasser var det mycket jämt i den steniga norrlandsterrängen. I herrklassen lyckades Oskar Sjöberg bäst av Linnélöparna och slutade tvåa 50 sekunder efter segrande Gustav Bergman från stockholmsklubben OK Ravinen som vann den sex kilometer långa banan imponerande 30.11 vilket ger 5.05 per kilometer. Oskars andraplats ökar kraft hans chanser att få springa världscupen i Finland 24-28 maj, dit Albin Ridefelt redan är uttagen, eftersom han slog flera andra som aspirerar på de platserna (Sverige har åtta platser och sex löpare är redan uttagna). Rassmus Andersson slutade på en tionde plats, endast 3.34 efter segraren.

Johanna Öberg stämplar in som sjua på lördagens medeldistans. (Foto: Tuve Möller)

I damklassen sprang förstårssenioren Johanna Öberg bra och slutade sjua, 4.55 efter segraren Tove Alexandersson från borlängeklubben Stora Tuna OK. Sjundeplatsen innebar att Johanna säkrade en andra plats i U23-cupen. U23-cupen är en serie för de yngsta seniorerna och i den ingår de tre bästa tävlingarna av de sex första i Swedish League räknas ihop. Vann den totala U23-cupen gjorde Sara Hagström.

Prispallen i U23-cupen. Tvåan Johanna Öberg, OK Linné, segraren Sara Hagström, IFK Göteborg och trean Ellinor Eriksson, OK Tisaren. (Foto: Tuve Möller)

Igår fredag var sprangs det sprint på Rhenlandet i Bollnäs. Det var en typisk svensk sprint med inte allt för komplexa höger-vänster-vägval. Även då blev Johanna Öberg bästa Linnélöpare på en 15:e plats. I herrklassen vann VM-tian från i fiol Emil Svensk, Rassmus Andersson slutade åtta. Oskar Sjöberg stämplade tyvärr fel men hade en tid som troligen hade räckt till en sjätteplats.

Segraren Emil Svensk, Stora Tuna OK, steget före Rassmus Andersson. (Foto: Tuve Möller)

Imorgon avgörs hela Swedish League med jaktstart. Rassmus Andersson går ut som delad fyra tillsammans med, Johan Högstrand, IFK Göteborg, och Anton Sjökvist, Stora Tuna. Emil Svensk leder totalt. Johanna Öberg går ut som tia.

Tävlingarna direktsänds på webben (abonemang krävs, det kostar en krona första månaden)