OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
31 mars 2018 (Av Helena Grennberg)
Äntligen vår!
KG inför tisdagsträning. Inte i mars 2018 utan 12 december 2017 men snömängden stämmer på ett ungefär med den vi haft sedan slutet av februari.
KG inför tisdagsträning. Inte i mars 2018 utan 12 december 2017 men snömängden stämmer på ett ungefär med den vi haft sedan slutet av februari. (Foto: Helena Grennberg)

Sista mars, påskafton. Jag sitter och ser ut över en snötäckt norrsluttning och en fortfarande istäckt sjö.
De flesta år är vårsäsongen igång för skogsorientering, men årets sent inkomna kalla väder och rejält med snö ger oss förhållanden som mer liknar de för norrlandsklubbar.
OK Linnés administrativa år är inte så väderberoende. Årsmötet den 26 februari var välbesökt. Förutom styrelseposter (tack för förtroendet att leda OK Linné ett år till) skedde val till klubbens arbetsgrupper i ett högt tempo. Vi har en ny modell för ökad kontinuitet i arbetsgrupperna: vissa poster väljs på årsmötet och andra på höstmötet (t.ex. arbetsområde ungdom där sammankallande och ekonomiansvarig väljs på höstmötet och resterande poster på årsmötet). Organisationslistan på hemsidan är uppdaterad efter årsmötet men ännu inte helt korrekt eftersom "höstmötes"-val fallit bort. Uppdatering sker i en snar framtid (om du upptäcker fel får du gärna meddela klubbens sekreterare).

Vi har sedan några år beslut att kontrollera alla som är inblandade i klubbens ungdomsverksamhet mot polisens belastningsregister. Eftersom alla verksamheter går in i varandra ska numera alla valda lämna in registerutdrag; sådana beställs från polisen. Registerutdragen kontrolleras av kontrollanter valda av årsmötet. Årets kontroll kommer att påbörjas under april, mer information kommer!

Den som löpande följer månadsprogram och anmälan-klubbaktivitet har kanske noterat att vi under mars trots snöläget genomfört mycket av de planerade aktiveterna. Några med annat upplägg -- snö+stigar+sauna från KG istället för ol-intervaller i Siggefora och sprintstafett i Sävja istället för inställd Nyköpingshelg är två kreativa exempel från ESEKs träningsgrupp, som även genomfört ett tufft tiomilaläger och mycket annat. På onsdag ges Nynäsnatt #16, den sista. Än så länge endast en anmäld. Ta chansen, den återkommer inte!

Även USEK har genomfört sina planerade aktiviteter under mars; förutom tisdagarna en träningshelg på hemmaplan där även ungdomar från Västerås SOK och Järfälla OK deltog och ett Sörmlandsläger med besök på Bodaborg. De inställda Nyköpingstävlingarna ersattes med när-ol aktiveter. Och fortsättarnas vårupptakt i tisdags var glädjande välbesökt!

De flesta arrangörer för tävlingar i mars och början av april har tvingats ställa in, eller, för ultralång-SM, skjuta upp). Upplandspremiären (Länna och Rånäs) nästa helg är inget undantag. För en klubb är ett inställt arrangemang, förutom det tråkiga att inte kunna bjuda på den fest man planerat, en förlorad intäkt. Vi håller tummarna för att parkeringsområdet för Uppsala Möte där IF Thor bjuder in till medeldistans lördagen 21/4 och vi till långdistans söndagen 22/4 snart blir tillräckligt snöfritt så att tävlingarna kan genomföras. Funktionärsanmälan är öppen, det finns fortfarande obesatta platser.
Vi har många ytterligare tävlingsarrangemangunder året: under maj har vi etapp 3 i lokala ungdomstävlingen U-ringen, i juni Ekebyloppet och Kajloppet och i höst tger vi linnéklassikern som både medel- och långdistans. Det är vår tur att arrangera Raiden. Och så har vi Hittaut och Naturpasset. Nästa år ser programmet i princip likadant ut. 2020 är vi en av åtta funktionärsföreningar som ska se till att Oringen Uppsala blir en lyckad fest. Det är redan många i klubben som arbetar med förberedelserna för allt detta men på själva tävlingsdagarna behöver vi vara många fler. För att vara "vanlig" funktionär på en tävling, liten eller stor, räcker det väldigt långt med gott humör och ordningssinne. Och det är roligt!

Medan jag skrivit detta har en råk växt fram över sjön. Kanske har snötäcket där solen kommer åt krympt några centimeter? Ja, nu är det (snart) vår på riktigt!

Glad påsk!
Helena Grennberg, ordförande

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4899

Artikeln har visats 2660 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut