OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 augusti 2018 (Av Jan Troeng)
Renoveringen av Klubbgården påbörjad



Nu är renoveringsarbetet med Klubbgårdens omklädningsrum i full gång. Läs mer om vad som kommer att hända, och hur tankarna gått hos Elin Olovsson som är arkitekten och planeraren bakom den första renoveringsomgången.
Vi passade på att ställa några frågor till Elin Olovsson, som tagit rollen att koordinera och planera det här steget av Klubbgårdens renovering.

Vad är det egentligen för renovering som görs nu i första steget, och hur lång tid kommer det att ta?
Arbetet med att helt förnya och byta alla ytskikt i hall, omklädnings- samt duschutrymmena påbörjades måndag 20 augusti och beräknas pågå fem veckor från det datumet. Vi har själva plockat undan och städat ur utrymmen och tar nu hjälp av CMW Bygg & Golv.

Vad kommer man att mötas av senare i höst om det går enligt planerna?
I höst kommer alla som tränar från KG mötas av en betydligt renare och fräschare miljö som också kommer vara bättre uppstyrd gällande förvaring. En positiv bieffekt av renoveringen är att allt skrot som samlats på hög/glömts kvar sedan KG byggdes kommer kastas eller få en nya förvaringsplats. Dessutom tar Linné ett jämställdhetskliv i och med att damernas omklädningsrum expanderar och blir lika stort som herrarnas - ÄNTLIGEN!

Finns det några farhågor?
Vid tidigare renoveringar har vi stött på mer omfattande fuktskador än vi trott och det finns alltid en risk att så är fallet även här. Det är svårt att förutspå men om så är fallet är behovet av renoveringen såklart ännu större om vi vill att KG ska leva vidare!

Vad innebär det rent praktiskt för medlemmarna under renoveringsperioden?
För Linnés medlemmar kommer det betyda mindre möjlighet till dusch- och ombyte under renoveringsperioden. En hel del privata prylar plockades undan och stuvades in i bastuna i samband med undanplockningen, men dessa finns kvar och kommer gå att återfå när renoveringen är färdig. Det material som behövs för träning/tävling har tillfälligt placerats i styrelserummet samt i det utvändiga förrådet.

Till sist en personlig fråga, vad är det roligaste med att vara med och fundera på renoveringsplaner som den här?
Det roligaste med arbetet är att kunna vara med och påverka slutprodukten så funktionen förbättras. Sen är det såklart också roligt att få vara med och välja material och färger, utseendet är kanske inte viktigt för funktionen men blir absolut pricken över i:et! Jag kan redan nu faktiskt utlova en liten inrednings-surprise, den som tränar i höst får se...

Helena Grennberg, ordförande i OK Linné, är nöjd över att renoveringsarbetet nu startat även i praktiken efter både omfattande planerings- och finansieringsarbete.

- Kampanjen "Cash till KG" har gjort att vi kunnat sjösätta den här delen av arbetet. Det är väldigt uppskattade medel som verkligen gör skillnad. Hittills har kampanjen inbringat runt 146 000 kr. Ett fantastiskt belopp! Samtidigt är projektet på gränsen av vad vi klarar av utan att annat ska bli lidande. Reserverna behöver alltså fyllas på och vi kan aldrig bortse från sådant som kan komma att behöva åtgärdas akut, säger Helena Grennberg.

Har du bidragit genom att köpa en egen krok eller namnplatta, så kommer den att komma upp i takt med att renoveringen fortskrider. Och för den som vill så går det fortfarande utmärkt att köpa en krok eller namnplatta, kampanjen Cash till KG är fullt tillgänglig! En namnplatta kostar 500 kr och en krok 2000 kr.

Du bidrar genom att swisha 123 535 00 12 eller sätta in på Bg 5238-2447. Märk insättningen "Cash till KG" och eventuellt önskemål om krok eller namnplatta.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4979

Artikeln har visats 1785 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut