OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 april 2020 (Av Helena Grennberg)
Vi måste fortsätta att ta ansvar
Det är en annorlunda vår. Alla råd, rekommendationer och restriktioner för att bromsa spridningen av Covid-19 gäller tills vidare. Vi måste fortsätta ta ansvar för helheten, men inte glömma att njuta av våren och att få orientera
År 2018 var annorlunda, med ett envist snötäcke ända in i april och en lång, varm och torr sommar. Vårsäsongen blev kort, det blev ont om vatten och gräsfoder men vi och världen stod inte still.
År 2020 blir annorlunda på riktigt, för alla. Restriktionerna för att bromsa smittspridning är inte identiska överallt men påverkar individer, företag och organisationer överallt. Hur länge till? Ingen vet. Men vi måste orka fortsätta ta ansvar för helheten, trots att det redan gått många veckor. Se info från 14 mars 21 mars och 27 mars.
 

Inställda eller flyttade tävlingar

Att Uppsala möte pausas till 2021 bestämde vi redan i mitten av mars. Alla andra vårtävlingar är också inställda, överallt. Vi arrangerar heller inte inte Ekebyloppet i år.
10mila är uppskjutet, oklart till när. Finska Jukola och Venla som skulle genomförts i juni skjuts upp ett år. Mästerskap skjuts upp.

Tråkigt för de som nött igenom en lång vinter för att vara i toppform vid vårens värdetävlingar, tråkigt för de seniora seniorer som har tävlingsdeltagande som sitt stora intresse, kanske sin huvudsakliga motionsform och sitt sociala sammanhang, tråkigt för arrangörerna.
Men ett pausat arrangemang är iallafall mindre tråkigt än ett inställt.
I onsdags kom besked att O-Ringen2020 är pausad till 2021, efterföljande arrangörer flyttas också. Ett oerhört skönt besked.

Ungdomstävlingarna "U-ringen" som vi arrangerar tillsammans med IF Thor och L-100 IF är flyttade från maj till augusti. Vi hoppas att Sverige då är igenom krisen och att det därför är säkert och tillåtet att genomföra arrangemang som samlar över 300 personer.
 

Fantastiskt träningsutbud

Månadsprogrammet innehåller en normal vår teknikträningar, intervaller, lugnare pass samt tävlingar. Till detta mer privata initiativ på träningsbanken. I år verkar det inte finns gränser för kreativiteten, inte för utbudet heller. Har det någonsin varit så här bra?
Knockoutsprint med direktsändning från radiosporten var en höjdare, liksom långsträckan på långfredagen, bägge dessutom möjliga att följa på distans. Och det fylls på hela tiden!

Jag ser med glädje att uppmaningen från mars att ta in föranmälan följs (det gör också att klubbens aktiviteter blir just för klubben, och inte "allmän sammankomst"), och att träningsansvariga påminner om de begränsningar som gäller.

För de som inte kan eller får springa finns digitala utmaningar, t.ex. easter lockdown orienteering och route to o-season 2020. Bra kartträning för alla!
 

Klubbgården

Ungdomsträningarna är igång, inklusive nybörjarkurserna, så både tisdagar och torsdagar är det många kring KG.
Vi önskar att alla, oavsett ålder kommer ombytta och nykissade så att vi begränsar antalet personer inne i omklädningsrummen samtidigt. Om du använt omklädningsrummet, ta med alla dina tillhörigheter och ditt skräp. Hjälps åt att städa, inkl toaletter och duschrum, annars måste vi stänga dem.

"Stora salen" med tillhörande toaletter är tills vidare stängt (undantag för bokade aktiviteter). Om du ska skriva ut till träning, använd ingången på baksidan. Precis som för omklädningsrummen är det viktigt att du tar med dig alla dina grejer, inklusive skräp, därifrån.
 

Hittaut, Veckans bana, SOL

Årets hittaut har redan förstartat och veckans bana börjar i maj. Massor med möjligheter att njuta av vår sport!
Sommarlovslägren för juni och augusti kommer, om inte förutsättningarna ändras, att genomföras. Aktiviteterna är utomhus och i små grupper.

Avslutningsvis, vi måste fortfarande hjälpas åt:
Följa Folkhälsomyndighetens råd, stanna hemma om du känner dig sjuk, tvätta händerna, skippa resor som inte är nödvändiga, låta bli att besöka personer som tillhör riskgrupper...
Även om det är tråkigt och kanske känns onödigt för just dig – ta ansvar för helheten så kan vi ses många tillsammans, kanske redan i sommar
Helena Grennberg
ordforande@oklinne.nu


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5273

Artikeln har visats 1570 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut