OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 juli 2021 (Av Tuve Möller)
VM GULD TILL ALBIN!!
VM-guldlaget
VM-guldlaget (Foto: Svensk orienterings Facebook)

Linnésonen Albin Ridefelt är världsmästare i stafett efter att ha sprungit den inledande sträckan i Sveriges lag. I den kluriga vägvalsbetonade orienteringen i norra Tjeckien kunde Albins Lagkompisar William Lind och Gustav Bergman orientera snabbare än något annat lag och bärga det andra raka guldet för Sveriges herrar efter att damerna tidigare på kvällen gjort samma sak.
-Jag är väldigt stolt och glad just nu, sa Albin till SVT direkt efter målgång.
Det var inte givet att Albin skulle kunna springa idag över huvud taget. Efter medeldistansen i tisdags blev han första sportnyhet i riksmedgerna i Sverige efter att ha slagit i benet på medeldistansen och fått sy 15 stygn, men han repade sig och konstaterade om sitt lopp:

– Jag stökade till det på fyran och blev stressad och slarvade med kartläsningen, säger Albin till SVT sport. Det gick mycket tid och sedan blev det stress men avslutningen var riktigt bra. Det var skönt att se huvudkonkurrenterna Norge och Schweiz också hade det småstruligt, säger Albin Ridefelt som växlade som femma med en blodig haka.

Se hela GULD-loppet här!

De övriga Linnélöparna hade en inte riktigt lika lyckad dag, med halvknackiga sträckor. Milos Nykodym sprang sträcka 2 i Tjeckien som kom 5, Lucas Basset sträcka 2 i Frankrike som kom 7 och Nitsan Yasur förstasträckan för Israel som kom 23.

Notera att ett rejält oskoväder drog in vilket gjorde det väldigt mörkt, så Milos sprang sin sträcka med kartlyse trots daxljuset.

Imorgon avgörs VM med långdistans som går att följa i SVT 1 och på SVT Play 15.00-20.00.

UNT om guldet

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5423

Artikeln har visats 1964 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut