OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
27 september 2021 (Av Åsa Hedin)
På USM i Falköping
Upplands USM-trupp
Upplands USM-trupp (Foto: Åsa Hedin)

Ida Palm: Under mina år i OK Linné har det inte varit helt ovanligt att man hört de äldre orienterarna då och då berätta historier om hur deras upplevelser av USM varit, det kan mycket väl ha varit en av anledningarna till att vi till slut blev en trupp på nästan 20 st 05or och 06or från hela Uppland som åkte ner till Falköping för att själva få en upplevelse av USM.
Klockan 07 på fredagsmorgonen samlades den trötta, men tävlingssugna truppen vid “fyra mackarna” i Uppsala, för att åka med de tre minibussarna ner mot målet och tävlingarna Falköping. I och med corona hade den traditionella USM- invigningen tyvärr blivit inställd. Så för att komplettera blev varje distrikt ombett av funktionärerna att spela in en “presentationsvideo” på max 45 sek. Med lite inspiration i form av låtförslag av Åsa förbereddes därför Upplands bidrag i en av bussarna.

Efter dryga fem timmar var vi framme i Falköping centrum, där en rolig sprint, men även vad man kanske kan kalla en “mytomspunnen” karantän väntade på oss var jag själv i alla fall minst sagt nervös. I och med att det för många av oss just var den första gången i en riktig tävlingskarantän hade vi kvällen innan gått igenom på ett ungefär vad som skulle hända, vilket jag personligen kände var väldigt bra.

Efter sprinten bjöds det på lunch i Odenhallen och runt 1-2 h efter det tog vi oss till Mullsjö Folkhögskola, där vi beställde pizza, diskuterade sprinten och spelade in fortsättningen av vårat bidrag (finns att se på “uofungdoms” instagram).

Morgonen därefter bjöds vi på en (inte så långt ifrån ) hotellfrukost i folkhögskolans lokaler, för att ladda upp inför dagens långdistans som skulle äga rum strax utanför Tidaholm. När vi efter en ca 20 min lång bussresa sedan var framme var det viktigt att man hade tänkt efter och planerat, då dagens förstart låg ca 3 km bort... och den riktiga starten ca 400 m efter det. Personligen skulle jag dock säga att det var värt det då vi bjöds på roliga och välarbetade banor med många olika vägvalsmöjligheter.

När vi på kvällen kom tillbaks till boendet kunde vi konstatera att vi även under denna tävling fått många bra insatser, både från ledarnas och löparnas sida. Till och med personalen på folkhögskolan levererade än en gång med en god och välbehövd spaghetti bolognese.

På eftermiddagen var det fritt, men efter några timmar anlände Sara som kom för att springa morgondagens stafett, därför blev det lite snack om hur själva stafetten skulle gå till, utdelning av nummerlappar, o.s.v.

En av kvällens höjdpunkter blev såklart att få se resten av distriktens bidrag till invigningen (vilket ni kan hitta på instagram “usmorientering2021” eller på "uofungdom" och där finns också lite mer foton)

I slutändan så hade helgen bjudit på orimligt långa matköer, en del älgflugor, men även rolig orientering och en riktigt fin upplevelse. Om man funderar på att åka till USM är det verkligen något jag rekommenderar, då man såklart kan ha en bra helg utan att vara någon som verkligen satsar på orientering.

Ida Palm

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5460

Artikeln har visats 1304 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut