OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 december 2021 (Av Helena Grennberg)
Uthållighet mot 2022
Snart stänger vi 2021. Ett år med framgångar, ett fantastiskt träningsutbud och optimism, trots pandemi som ännu inte är över och återinförda restriktioner.
Lättade restriktioner under hösten gjorde det möjligt att arrangera ett fint Lång-DM och för alla att börja tävla igen.
Höstmötet genomfördes som hybrid med gott och utspritt deltagande, såväl i salen som hemifrån via länk. Planen för 2022 gicks igenom och mottot "hela klubben" presenterades.
Vi kunde öppna KG för tisdagssamvaro, genomföra en efterlängtad Linnégala och en superb Vinterträningspremiär. Fantastiskt!
.
Under december tog tyvärr smittspridningen i världen och i Sverige ny fart, med delvis återinförda nationella restriktioner som följd. När detta skrivs gäller dessa ytterligare några veckor, men kan komma att förlängas och justeras.
.
Styrelsen har kommit fram till att vårt reguljära utbud av träningar kan fortsätta att erbjudas till alla kategorier medlemmar. Klubbens träningsverksamhet är inte allmän sammankomst, vi har inte publik och vi är till största delen utomhus.
Grundregeln och flera av de anpassningar som vi gjort för att minska risk för smittspridning i vår verksamhet under 2020 och 2021 finns kvar eller kan återinföras med kort varsel, håll koll på månadsprogrammet. Vi hoppas att vi kan fortsätta hålla omklädningsrummen öppna för användning, att erbjuda gemenskap, fika och soppa på tisdagskvällarna och att våra förhållandevis få inomhuspass kan fortsätta vara på plats.
 

Grundregel

Kom bara om du är helt frisk, så motar vi sådant som smittar i närkontakt, inte bara covid-19, influensa och vanlig förkylning. Det gäller både om du deltar i träning eller är medföljande.
 

Övriga anpassningar

* Samåk bara med de du bor med/normalt umgås med
* Samlingar inför gemensam träning företrädesvis utomhus. Ungdomar samlas alltid utomhus, ledare tar hand om överdragskläder.
* Byt helst om hemma, och klara av toalettbesök innan du åker till träningen. Kom i lagom god tid för att begränsa trängsel i omklädningsrummen inför start av träning.
Om restriktionerna skärps kan vi återigen behöva stänga omklädningsrummen för allt utom förvaring av överdragskläder direkt innanför ytterdörren (dvs inget möjlighet till ombyte, dusch och bastu).
* Fortsatt begränsat deltagarantal vid Rockgympan, föranmälan krävs (oklinne.nu).
* Banintervaller i IFU arena. Föranmälan kan komma att införas (oklinne.nu). Se aktuell information (antalsbegränsningar, covidpass mm) på IFUs hemsida
* Tisdagssoppa & fika även i fortsättningen i två sittningar. Föranmälan till soppa, inkl tidig/sen sittning krävs (oklinne.nu). Maxantal om 50 individer inom kök och samlingssal (soppanmälda aktuell sittning + tisdagsvärdar + ev drop-in). Tillägg 10 januari: från 12 januari är antal individer vid privat sammankomst sänkt till 20.
Om restriktionerna skärps kan vi återigen behöva stänga kök och samlingssal för all klubbanvändning (även ”jag ska bara in och värma min matlåda”)
.
Därutöver kan vi återigen behöva stoppa extern uthyrning om nuvarande begränsning ”Privata sammankomster som hålls i hyrda lokaler får högst ha 50 deltagare” skärps ytterligare. Tillägg 10 januari: antalet är från 12 januari sänkt till 20.
.
Vi har (i slutet av december) kollat av våra anpassningar med Anna Gillman (ungdomsledare men även biträdande smittskyddsläkare inom Region Uppsala). Hon har då inga invändningar eftersom vi ambitionsmässigt ligger en bit över (i slutet av december) gällande regelverk. Hon påpekar att motion och träning är viktigt för hälsan, och att det är viktigt att inte blåsa av i onödan.
Det betyder att vi kan fortsätta planering och genomförande av våra fantastiska träningar inför säsongen 2022.
 

Vi ser framåt

Trots att smittspridningen nu återigen är i ökande vill vi hoppas att säsongen 2022 blir mer normal än de två föregående, med stafetter och andra värdetävlingar som behöver ledare och Uppsalas O-Ringenvecka som väl äntligen ska kunna genomföras. Är du ännu inte med på listan över dem som vill vara med och bidra till orienteringsglädje och gemenskap i vecka 30, skriv upp dig på klubbens anmälningssida. Det är minst lika roligt att uppleva ett O-Ringen som arrangör som att bara vara deltagare. Alla behövs!

Till hela klubben: Gott nytt år!

Helena, ordforande@oklinne.nu

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5498

Artikeln har visats 1563 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut