OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
25 februari 2022 (Av Jakob Andersson)
Intervju med Linnés nytillskott Ondra Hlaváč!
Ondra
Ondra (Foto: Jakob Andersson)

Ondra Hlavac, tidigare Ärla IF, har redan varit ett bekant ansikte på Linnèträningar det senaste året. Från 2022 väljer han också att springa för klubben. Här får du som medlem chans att lära känna Ondra. Tveka inte att välkomna honom i klubben personligen på en träning i framtiden.
Vem är Ondra Hlaváč?
Det är ju jag! En tjeckisk orienterare som lärde sig svenska och flyttade till Uppsala. Här är lite information om mig: Sedan augusti bor jag på Skrindan, i Valsätra. Jag pluggar juridik, vilket är ganska otypiskt för orienterare. Jag jobbar som bartender på Gästike-Hälsinge nation. Jag tycker om att vandra i fjällen, i höstas gick jag Kungsleden och sprang till Kebnekeise. Jag åker också Skid-O (i Sverige för Säterbygdens OK) och älskar att åka skidor. I somras blev jag skadad, så jag kunde inte åka till VC i Idre och hela hösten har jag inte tränat som vanligt. Men nu är jag på väg tillbaka!

Vad fick dig att lämna Tjeckien och flytta upp till Sverige och Uppsala?
Jag har alltid planerat åka nånstans till Erasmus, och eftersom jag kan svenska och Sverige är ett orienteringsparadis, blev Sverige mitt första val. Karl Universitet i Prag har avtal med 4 universitet i Sverige - Stockholm, Göteborg, Lund och Uppsala. Det var inte svårt att lista ut vilken stad är den bästa i hela landet ;)

Har orientering alltid varit en del av livet?
Alltid. Jag är från en orienteringsfamilj så jag hade faktiskt inget val :) Sedan jag föddes tog mina föräldrar mig till tävlingar. När jag lärde mig att gå, började vi promenera på korta banor för barn och föräldrar. När jag fyllde 7 började jag orientera själv. Sedan dess tävlar jag och tänker inte sluta.

Du har varit bartender på Linnégalan och sysslar också med lite bartending på GH nation. Har du några andra dolda talanger?
Jag kan alla stjärnor och stjärnbilder på himlen.




Ondra löp (Foto: Jakob Andersson)



Berätta lite om bilden ovan:
Vad kul att du hittade precis den här bilden! Man kan se att jag kastar bort kartan på spurten och ser väldigt glad ut. Låt mig förklara varför. Tror det var 2017, mitt sista år i ungdomsklassen (H18) och jag fick springa sista sträckan i stafett på tjeckiska cuppen för Žabovřesky Brno. Första två sträckor sprang yngre killar, så jag sprang ut på typ sjunde eller åttonde plats. Men jag gjorde ett bra lopp och sprang om mycket folk, så jag kom i mål på andra plats. Det kändes väldigt bra.

Vart ser vi dig om 5 år?
Jag tänker flytta till Jokkmokk och njuta av polarnatten. Men min flickvän har lite olika tankar om det här, så får ni fråga henne.

Drömsträcka på 10mila?
Första.

Fem snabba
Lunsen eller Supí hora
Norrlands eller Staropramen
Zlatan Ibrahimovic eller Pavel Nedved
Natt eller Dag
Tisdagssoppa eller Tisdagssnation

Skribent och fotograf Oskar Spets Storhov

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5507

Artikeln har visats 2202 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut