OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 november 2022 (Av Oskar Spets Storhov)
Intervju med Anton Silier

(Foto: Niels Christian Hellerud)

Nytt år nya löpare! Vi önskar Anton välkommen!
I en serie vill vi välkomna våra nya elitlöpare till klubben. Här får du som medlem chans att lära känna dessa nya ansikten. Tveka inte att välkomna dem personligen på en träning i framtiden.
Anton Silier, tidigare Järfälla OK, har redan varit ett bekant ansikte på Linnèträningar de senaste åren. I somras (1.juli) valde han också att börja springa för klubben, och var blant annat med på laget som blev 4:a på 25manna.



Du har varit en stor del av träningsverksamheten här i Uppsala och många i ESEK känner dig redan, men hur skulle du beskriva Anton Silier till övriga medlemmar?
Jag skulle beskriva mig som den som inte tar mest plats i omklädningsrummet, men den som alltid är med på lite tisdagsbanehets.

Vad förde dig till Uppsala och OK Linné?
Det som förde mig till Uppsala var möjligheten att kombinera studier med en riktigt bra träningsmiljö. Sedan förde mig gemenskapen och välkomnandet av OK Linné till klubben. Det kändes rätt att ge tillbaka, när man får så mycket av klubben.

Vem är din största förebild?
Rassmus Andersson, aka Gamlefar. Någon gång ska jag bli lika stark som Rassmus och orka gå upp klockan 6:20 för att springa ett snabbt distanspass.

Du har sprungit flera världscupar och internationella mästerskap. Vad är dina målsättningar framöver?
Vi får se hur mycket internationellt det blir nästa säsong, just nu är jag rätt sugen på de nationella tävlingar som kommer att äga rum 2023.

Har du några dolda talanger?
Det sägs enligt min sambro (Niels Hellerud) att jag är rätt bra på att laga mat, men det får nog alla avgöra för sig själva när dem smakar.

Rykten säger att du har tillbringat massa tid med norrmän det senaste året. Finns det risk för att du blir nationalitetsförvirrat?
Nei, det er sannsynligvis ingen risiko for nasjonalitetsforvirring.

Vart ser vi dig om 5 år?
Om 5 år hoppas jag att vi ser mig springa på första 10mila-laget

Drömsträcka på 10mila?
På nästa årets 10mila lockar nog den korta tredje sträckan. Men generellt gillar jag nog någon av de tidiga nattsträckorna.

Fem snabba
Lunsen eller Hansta

Kräftskiva eller Oktoberfest
(aldrig varit på något av dem två :p)

Blodan eller Flogsta

Jukola eller 10mila

Niels C. Hellerud eller Nils Van Der Poel

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5622

Artikeln har visats 1399 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut