OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
10 december 2022 (Av Leonore Winkler)
Ny löpare Susen Lösch!



Nytt år nya löpare – vi fortsätter med intervjuserien och hälsa tyskan Susen Lösch välkommen till klubben!
Susen, tidigare Ärla IF, har bott i Sverige i många år och har det sedan länge bestämt som nya hemvisten. Sedan fler år är hon bästa kvinnliga tyska orienteraren men i somras la hon av internationella karriären. Läsa vad Susen berättar om sitt liv och nya mål som idrottare framöver:

För de flesta är du en välkänd orienterare i många år nu, inte bara internationellt men också i Sverige. När och varför kom du egentligen till Sverige och hur fattade du beslutet att stanna här?
Första gången kom jag till Sverige som Au-Pair i Eskilstuna 2012. Jag var på många O-Ringen med mina föräldrar innan dess och älskade sommaren och landet och ville lära känna hur det var på vintern. Hemlängtan var stor i början och därför flyttade jag tillbaka till Tyskland efter ett år. Men jag kände snabbt att jag saknade skogen och klubbkänslan. Så då gick det tillbaka till Sverige. Sedan dess trivs jag jätte bra här och uppskattar den enkla tillgången till naturen allmänt och orienteringen i synnerhet. Genom orienteringen har jag hittat en familj och vänner här och längtar bara väldigt sällan till Tyskland.

I somras avslutade du din karriär i Tyska landslaget. Vad har du för nya mål framöver?
Nu har jag möjligheten att satsa på en dröm som jag har haft länge: att springa top 10 på de stora stafetterna. Därför bytte jag klubb och för att jag har hört att Linné är en otrolig rolig klubb att vara med i.

Vad är din finaste minne från din tid som elitlöpare i den internationella miljön?
Det är lagkänslan och att få resa runt till fina skogar som jag gillar mest.
Jag har ett väldigt fint minne från VM långdistansen i Strömstad 2016. Jag var otrolig osäker på grund av den där super långsträckan till andra kontrollen och det regnade hela tiden och skosnören gick upp någonstans innan arenapassagen. Men på något sätt var det första gången jag sprang topp 30 på ett internationellt mästerskap. Jag var så himla stolt att jag hade tagit mig igenom banan och presterade bra i min nya "hemterräng".

Egentligen jobbar du som utvecklingsingenjör i Stockholm, men under de senaste månader har du varit på äventyr jorden runt med din pojkvän Felix. Var har ni varit och vilket ställe tyckte du om bäst?
Efter World Games i Birmingham/USA i Juli drog vi till Alberta och British Columbia i Kanada. Sedan har vi besökt Peru, Colorado och Kalifornien i USA, Hawaii, Bangkok i Thailand, Mauritius och Namibia. Vi har sett många fina och spännande saker och platser och det är omöjligt att säga vilken var bäst.
Maten var väl bäst i Bangkok, om man gillar curry och fruktjuice. Bästa utsikten fanns på 4000 meter berg i Colorado. De finaste stränderna hittade vi på Hawaii och Mauritius.

De flesta tyska saknar “gott tyskt mörktbröd” när de flyttar utomlands. Vad är det DU saknar mest?
Enkelt, chokladmüsli! Jag fattar inte hur svenskar kan äta gröt varje morgon.

Fem snabba:
Godis eller choklad (vad är det för fråga!)
Kompass eller brunbild
Tyska julsmåkakor eller svenka kanelbullar (men jag säger inte nej till en bulle heller)
Träning varje dag kl 06:30 eller träna varje dag en gång på löparbanan
Aldrig Tiomila eller aldrig fika

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5624

Artikeln har visats 1138 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut