OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 januari 2023 (Av Oskar Spets Storhov)
Intervju med Felix Silver



Nytt år nya löpare! Vi önskar Felix välkommen!
I en serie vill vi välkomna våra nya elitlöpare till klubben. Här får du som medlem chans att lära känna dessa nya ansikten. Tveka inte att välkomna dem personligen på en träning i framtiden.
Felix Silver, tidigare Gävle OK, har redan varit ett bekant ansikte på Linnèträningar det senaste året. Från 2023 väljer han också att springa för klubben.

För medlemmar som inte känner dig än, vem är Felix Silver?


Förstaårssenior 2023. Pluggar teknisk fysik. ” beskrivits som en yngre version av Lukas L”

Du har tidigare beskrivits som en yngre version av Lukas L, hur har det sig?

Jag skulle ju hoppas det är för att vi båda drar långa natten tillsammans nästa tiomila, men riktigt den nivån kanske man inte är på än… I verkligheten är vi båda mer eller mindre lyckade kryptominers. Han nog mer lyckad än mig, för mig har det mest blivit förluster :)

Vad förde dig till Uppsala och OK Linné?

Kom till Uppsala för att plugga till civilingenjör och kunna träna med en stor orienteringsklubb. Går över till Linné för träningsmiljön och satsningen mot de stora stafetterna.

Nu har du bott i Uppsala i över ett år. Vilka är dina favoritplatser?

Om Strava Heatmap tyder på favoritplats är det Stadsskogen där jag löpte många pass förra vintern för att undvika avlysningarna inför O-ringen. Kung Björns hög är också riktigt fin en vacker dag. Favoritplatsen inne i stan måste vara PGW.

Du har haft stora framgångar senaste året med bland annat SM-medalj och otroligt fina prestationer på JVM i båda orientering och MTB-O. Har orientering alltid varit en del av livet?

Började med orientering som 10-åring när några klasskompisar började. Efter ett år var jag den enda av klasskompisarna som fortfarande höll på och snabbt var det tävlingar nästan varje helg med familjen. Kommer ihåg hur mäktigt det var att rulla in för första gången på en O-ringencamping 2014 i Skåne och se hur stort det var. Samtidigt höll jag på med andra sporter vid sidan om tills jag började på OLGY Sandviken och satsade mer helhjärtat på orienteringen.

Hur skulle ditt liv se ut om du inte hade varit orienterare?

Förhoppningsvis hållt på med någon annan sport, brukar vara tufft att hålla någon rutin alls när man är borta från träningen…

Vart ser vi dig om 5 år?

En svår fråga för mig som ändrar mina planer hela tiden, men jag är förhoppningsvis klar med skolan ute på långpass i Nåsten.

Drömsträcka på 10mila?

Förstasträckan

Fem snabba

Dubbel-tröskel eller Nils VdP-metoden (kan ändras tills imorn)
Brynäs eller Leksand
Systemet eller hembrygd
Natt eller Dag
Vinna Tour de France eller Vinna 10mila

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5635

Artikeln har visats 1942 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut