OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 februari 2023 (Av Oskar Spets Storhov)
Intervju med Johan Wehlin

(Foto: Johannes Ridefelt)

Nytt år nya löpare. I en serie vill vi välkomna våra nya elitlöpare till klubben. Här får du som medlem chans att lära känna dessa nya ansikten. Tveka inte att välkomna dem personligen på en träning i framtiden.
Johan Wehlin, tidigare Skogspojkarnas OK, är ett bekant ansikte på klubbträningar och väljer från och med kommande säsong även att springa i OK Linnés färger!
Många känner dig redan från olika träningssammanhang här i Uppsala, men för folk som inte hunnit lära känna dig än, hur skulle du beskriva dig själv?
En glad kille från Söderköping som flyttat hit för att plugg till ingenjör. Gillar alla sorters aktiviteter där man rör på sig men att springa ett långpass i skogen och njuta av fin terräng är svårslaget.

Du har varit i Uppsala ett tag. Hur kommer det sig att det blev OK Linné nu?
Jag hade bestämt mig för att springa O-ringen här och va inställd på att låta bli att springa med karta i tävlingsområdet. Blev dock lite snopen när corona kom och sköt upp tävlingen i två år, men har haft en del skadebekymmer till och från dom senaste åren där träningen har mestadels varit alternativ så det gjorde inte så mycket. Blev sen “skadefri” lagom till i somras och började smyga med på Linnéträningarna till hösten och insåg att det va ett bra gäng. Dessutom var det fler från min föregående klubb som skulle byta vilket skulle ha gjort det svårt att skrapa ihop stafettlag i framtiden. Så då kändes det som att det var dags att jag också tog det steget!

Hur blev du orienterare?
Born and raised. Har fått höra att jag va på min första tävling innan jag va en vecka gammal och mitt första landslagsläger inom det första halvåret ;)

Om man tänker bortom orienteringsvärlden, vem är då din förebild?
Kanske lite klyschigt just nu men Nils van der Poel känns som en bra inspirationskälla både inom och utanför idrotten.

Hur hade du sysselsatt din vardag om du inte hade hållit på med orientering, har du någon dold talang?
Förmodligen något annat inom idrott eller friluftsliv, men skulle kanske tillbringa mer tid på att laga mat/baka för att lyxa till vardagen lite.

Drömsträcka på 10mila?
Nöjer mig med allt som inte är långa natten (löpning är inte min starkaste sida) men en näst sista eller möjligen en sista sträcka skulle va kul att testa om man har tillräckligt bra form.


Fem snabba
Tisdagsbanan
eller Tisdagssoppan - Den ena kan inte finnas utan den andra

Natt-O eller Dag-O - Har dock köpt ny lampa nu så kanske ändrar mig

Siggefora eller Fiby

Ångan eller SLU - iaf nu när man bor nära

Glassrestaurang smultronstället eller Günterska Hovkonditori

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5656

Artikeln har visats 825 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut