OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 mars 2023 (Av Leonore Winkler)
Intervju med Annick Meister

(Foto: Johannes Ridefelt)

Nytt år, nya löpare! Vi önskar Annick välkommen!
I en serie vill vi välkomna våra nya elitlöpare till klubben. Här får du som medlem chans att lära känna dessa nya ansikten. Tveka inte att välkomna dem personligen på en träning i framtiden.

Idag drar vi äntligen med årets första, efterlängtat stafett igång . Dags att lära känna 20-åring Annick Meister, tidigare OK Södertörn, som springer sin första tävling i blå-röd.

För medlemmar som inte känner dig än, vem är Annick Meister?
Jag är en 20 år gammal tjej från Schweiz. Jag har bott i Sverige i nästan fyra år nu och flyttade till Uppsala hösten 2021. Jag går termin fyra på läkarprogrammet och försöker elitsatsa på orientering.

Du kom som junior/ungdom från Schweiz till Sverige för några år sen, vad förde dig hit?
När jag var 16 flyttade jag till Stockholm där jag var utbytesstudent på olgy. Eftersom jag trivdes så bra det året - både i värdsfamiljen, klubben och skolan - bestämde jag mig för att plugga klart gymnasiet i Sverige och tog studenten 2020. Jag ville alltid göra ett utbytesår i Skandinavien för att jag fascinerades av orienteringskulturen och tycker om den fina och svåra terrängen här!
Och som man ser har det till och med varit över förväntan, jag är ju fortfarande kvar i Sverige =))

Har du några mål för din första säsong som senior? Vilka tävlingar satsar du mest på?
Jag försöker kombinera läkarstudierna här i Uppsala med en satsning på orientering. Det är min första säsong som senior och jag ser fram emot säsongen (även om jag är lite rädd för de långa distanserna) och är framför allt taggad på att springa stafett i nya färger!

VM i år är i Schweiz och många orienterare kommer därför resa dit i sommaren. Vilka är dina favorit platser som du rekommenderar att man besöker som turist?
Det finns jättemånga fina platser i Schweiz och det som jag gillar mest är att det är så mångsidig! Alperna är ju självklart något som man ska se, där rekommenderar jag nog framför allt Zermatt. Annars kan man också alltid hälsa på hos mig och testa på ökända ”Mittelland”-terrängen. Jag bor också bara en kilometer ifrån Europas största vattenfall!

Om man tänker bortom orienteringsvärlden, har du någon dold talang du skulle hålla på med istället?
Jag är (eller har i alla fall varit) ganska bra på ropeskipping. För alla som inte vet så är det engelska för “hoppa rep”. Och ja, det är en sport! ???? Jag vann schweiziska mästerskapet i U15 en gång i tiden.

5 snabba:

Toblerone eller Marabou (självklart, på chokladfronten har Sverige mycket att lära från Schweiz!)
Kirurgi eller Anestesi
Candle light dinner eller fest
Alperna eller Fjäll
StickSEK möte eller ESEK möte

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5673

Artikeln har visats 855 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut