OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 juni (Av Märit Gunneriusson Karlström)
10MILA återblick
Linnéare på 10MILA 2023
Linnéare på 10MILA 2023 (Foto: Mats Åberg)

Är det någon som undrar hur det egentligen var att åka på 10MILA till Skellefteå? Nu behöver ni inte undra längre! Här kommer en återblick från några dygn med klubben.
Som en havsvåg vällde vi in i Skellefteå - nästan 100 Linnéare som reste till årets 10MILA med tåg, flyg och bussar. Jag hade under våren mentalt förberett mig på att frysa mer än vanligt som hjälpreda under natten. Det gick förvånansvärt lätt att anpassa sig till den mer charterbetonade resan till solen som det blev frågan om.

Vi kom, vi såg, vi - nja segrade gjorde vi kanske inte riktigt, men vi kan se tillbaka på riktigt bra resultat och många löpare som gjorde fantastiska insatser. Ser vi på resultatlistorna med några års perspektiv är det tydligt att klubben tagit stora kliv framåt och uppåt. Med totalt 13 lag (3 ungdomslag, 5 damlag och 5 herrlag) utgjorde vi en stormakt i Skellefteå. Förstalagens placeringar: Ungdomarnas 18:e plats, damernas 10:e och herrarnas 3:e visar att vi numera har den breda topp vi arbetat för länge.

Några minnesbilder utanför resultatlistorna: Josef Nordlund som lugnt konstaterade att det blivit en lite större utmaning än vanligt efter att han blivit nedsprungen i den lite udda startproceduren och fick genomföra det mesta av sin sträcka utan kompass eftersom den gick sönder i fallet. Sandra Boströms leende efter sin kanonsträcka i lag 2. Anders Boströms osvikliga förmåga att bli filmad vid varje möjlig kontroll och glatt vinka till kameran. Emil Rankkas uttalande efter sin hjälteinsats: "Långa natten är ingenting jämfört med en tisdagsbana med Linné".

Det är något alldeles speciellt att vara med ett helt dygn och följa löpare på nära håll. Koncentration, fokus, nervositet, svett, glädje och emellanåt besvikelse i en salig blandning. Var och beredd att göra sitt allra yttersta för klubben och laget. Att sedan se alla hjälpas åt med att plocka ner tält, städa och bära alla saker till bussarna så att vi kan ta oss hem tillsammans gör hjärtat extra varmt.

Det var en väldigt härlig resa och när jag klev in i bussen på söndagsmorgonen var det med ett leende. Att man är lite trött gör ingenting när man fått uppleva sådan gemenskap.

Nu väntar snart Jukola och Venla där det också är strösslat med Linnéare och efter sommaren kommer så småningom 25-manna. Det blir ett nytt tillfälle att manifestera vårt motto. Hela klubben!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5703

Artikeln har visats 820 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut