OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 september (Av Jan Troeng)
Linnédubbeln 2023



2023 års Linnédubbel avgjordes i strålande höstväder i Nåstuna strax utanför Vänge.
Sammanlagt blev det drygt 1300 deltagare på de två tävlingsdagarna, med arena precis intill Hågaån i närheten av Ekebysjö. Ett terrängområde som inte använts för tävlingar under de senaste 30 åren trots att det bara ligger en mil från Uppsala centrum.

-Det kan ju ge lite vibbar av att terrängen inte är jättebra, men vi har jobbat på för att hitta bra stråk i banläggningen och det verkar ha funkat bra, sa tävlingsledaren Björn Olovsson.

-Vi siktade på att få 1500 deltagare så det var rätt nära ändå. Och kul att det var bra uppslutning i flera av ungdomsklasserna, vi försökte tänka lite extra på dem i arrangemanget. Bra då också att lördagens medeldistans var sista deltävlingen i Upplandscupen, sa tävlingsledaren Björn Olovsson.

-Det kanske man inte tror, men av de föranmälda så var det faktiskt 11- och 12-åringarna som var de största årskullarna av alla.






Lördagens medeldistans bjöd på ganska klurig och teknisk orientering. Av GPS-spåren att döma verkar särskilt inledningen ha vållat en del bekymmer för många löpare. Söndagens banor gick delvis i samma område, men fick också känna på lite tuffare och stökigare terrängavsnitt längs banan, där det ibland lönade sig att välja vägval en bit ifrån fågelvägen.






För eliten var det natt-SM och Swedish League-final i Sundsvall som var helgens huvudtävlingar, men det blev ändå skapligt stora startfält i seniorklasserna.

En nyhet i arrangemanget var att åldersklasser från 35 år och uppåt hade fri minutstart - och att starttiden bokades digitalt på arenan. Via systemstöd kunde det då också garanteras att man inte fick samma starttid som någon annan i samma klass eller med samma bana. Ett intressant grepp som nu får utvärderas om och i så fall hur det ska användas på våra arrangemang framöver.

Nu är det färdigarrangerat med orienteringstävlingar för 2023. Nästa tillfälle som OK Linné bjuder in till tävling blir på Uppsala möte i april 2024. Då är det Vattholma som gäller.

RESULTAT & STRÄCKTIDER LÖRDAG
GPS-ANALYS i LIVELOX LÖRDAG

RESULTAT & STRÄCKTIDER SÖNDAG
GPS-ANALYS i LIVELOX SÖNDAG

Ultrasprintbana lördag
Ultrasprintbana söndag




















Foton: Rotem Yasur.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5724

Artikeln har visats 684 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut