OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
29 oktober (Av Sandra Boström)
Träningar vintern 2023/24
Snart är vi inne i november, mörkret börjar lägga sig och det nya träningsåret drar igång. Träningsgruppen presenterar nedan tankarna kring vinterns träningsupplägg.

 

Tisdag - Tisdagsbana

Traditionsenligt bjuder tisdagarna på tisdagsbanor. Relativt enkelt linje-orientering i grupp på ca 5-18km. Tempot är inledningsvis lugnt och kan ibland stegras på slutet. Samling KG 18.00. Från och med december serveras tisdagssoppa till självkostnadspris efter träningen, fram till dess får man ta med sig egen mat eller nöja sig med fikat som säljs i KG.



Tisdagsbana, februari 2012 (Foto: Johan Hamelius)



 

Onsdag - Nynäsnatt 2.0

Nynäsnatt 2.0 är vinterns natträningsserie mot 10mila i Nynäshamn inspirerat av satsningen mot Tiomila 2018 men i år med både damer och herrar som kommer springa nattsträckor, därav 2.0. Nynäsnatt 2.0 innebär 16st natträningar från oktober till mars på olika kartor runt om i Uppsala. Varje Nynäsnatt kommer representera en sträcka från Tiomila, både från dam- och herrkavlen, och kommer att ha samma banlängd och karaktär. Små relfexskärmar kommer sitta ute i skogen. Det kommer också anordnas en parallell natträningsserie, Upplandsbygden by Night, av Johan Runesson i samordning med Upplands orienteringsförbund med reflexskärmar och SI.
 

Torsdag - Intervaller

Torsdag är vinterns intervalldag med ofta mer tröskelbetonade intervaller. Intervallerna kommer variera mellan olika elljusspår, slottsbacken och saltade cykelbanor vid sämre väderförhållanden.
 

Måndag/Fredag - Inomhusintervaller IFU

Klockan 11-12 på måndagar och fredagar har vi bokat inomhusbanan i IFU-arena i Gränby, med undantag för jul- och sportlov och några datum med andra evenemang i hallen. Detta är ett perfekt tillfälle att nyttja banan för att få några kvalitativa pass med bra förhållanden och fin sparring. Det är inte alltid säkert att träningsansvarig är på plats och det är givetvis fritt fram att köra andra intervaller än de i månadsprogrammet föreslagna.





 

Helgträningar

Helgträningar och träningsdagar kommer förekomma av olika karaktär under vintersäsongen. Den första träningsdagen är planerad till den 11 november i Stockholm på träningskartor inför 10mila i Nynäshamn.
 

Andra evenemang

11-12 november. Träningsdag inför 10mila och ESEK-samling. Under lördagen anordnas en träningsdag i Stockholmstrakten inför 10mila i Nynäshamn på 2 kartor från träningspaketet. På söndagen kommer det bli en träning i Uppsala och ESEK-samling.

25 november. Linnégalan. Ett tillfälle att tillsammans fira klubbens otroliga framgångar under det gångna året. Under förmiddagen bjuds det dessutom på en helklubbsträning.

1 – 3 december. Uppsala Träningshelg. I år anordnar Erik, Rasmus MJ, Oskar SS och Kornelius UTH med två teknikträningar fredag och lördag, och långpass på söndag. Kolla in FB-evenemanget för mer info och anmälan.

5 december. Vinterträningspremiären. Den riktiga premiären på vinterns träning, i år med UMA som banläggare. Högtidligt och fint.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5750

Artikeln har visats 867 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut