OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 november (Av Erik Barr Zeilon)
Höstens första tisdagsbana

(Foto: Erik Barr Zeilon)

Det inofficiella startskottet för vinterträningen har nu avfyrats i samband med årets första tisdagsbana. Denna träning, som utgör stommen av vinterns träningsprogram, lockade mer än ett 50-tal ivriga lampor ut i Nåsten. Trots blöta myrar och vindfällen var det många som fullföljde långa banan och ytterligare fler var nog glada att dra igång vinterns träning.
Höstens rusk och mörkret har numera tagit ett fast grepp om Uppsala och visar inga tecken på att ge sig förrän framåt vårkanten. Det är med andra ord hög tid att dra igång vinterns arbete mot de stora stafetterna och resten av äventyren under 2024 års säsong. Stommen i klubbens vinterträningen är vår tisdagsbana som nu gjort höstpremiär för i år. Premären lockade trots blött höstväder en stor skara löpare, både från klubben och från många andra klubbar. Alla taggade på att utvecklas ytterligare mot nästa säsong eller få avnjuta Nåsten i gott sällskap.

"Det är plusgrader och uppehåll, bättre än såhär blir det inte" - analyserade Carl-Johan Högberg inför starten på premiärbanan. Jag tror att det var många som var beredda att hålla med CJ. Iallafall innan banan korsade myren med vars vatten nådde upp till midjan på de under medellängd.

Diskussioner om huruvida Tisdagsbana F skulle klara repet inför nästa vintersupplägg höll klungan varm under resterande delar. Underkylda myrar och leriga stigar var dock inget som stoppade folk från att fullföja den första av vinterns många tisdagsbanor i arbetet mot nästa års Tiomila och Jukola. Om några veckor har nog toleransen mot både kyla och väta stigit några pinnhål, framförallt då soppa och bastu väntar vid målet.

Nu är vi igång!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5756

Artikeln har visats 501 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut