OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 november (Av Erik Barr Zeilon)
Linnégala på Gården
(Nästan) Hela gården samlad
(Nästan) Hela gården samlad (Foto: Erik Barr Zeilon)

Efter ett toppenår för klubben på såväl dam- som herrsidan som slutligen avslutades med vinst i 25manna fanns det många anledningar att fira och hylla varann och klubben i stort på årets Linnégala. I år var årets tema "På Gården" och klubbgården fylldes därför naturligtvis av såväl grisar, kor och cowboys, alla där för att tillsammans uppmärksamma klubbens framgång och vår egen gemenskap.
Enligt tradition kliver vi allesammans in i värmen på klubbgården när det börjar bli som mörkast för att tillsammans njuta av god mat och dryck, och framförallt den gemenskap vi har i klubben. Utöver det passar vi på att hylla personer som genom året betytt extra mycket för klubben, både i men framförallt utanför orienteringsskogen. En viktig kväll på många plan vars energi sprider sig genom klubben och ger ringar på vattnet.

På håll går det att urskilja ett halvdussin grisar, två Emil i Lönneberga och en kinesisk bonde klia sig ovanligt mycket i huvudet vid en av lapparna till årets tipsprommenad. Kvällens svåraste fråga lockar många av gårdens besökare. Tar man ett par steg närmre går det att urskilja flera av våra favorit-idrottshjältar, eldsjälar och ungdomar som alla undrar samma sak
- Hur många timmar tränar Jannis på ett år egentligen?
Några går vidare raskare än andra. Men en viss Albin står länge och väl och räknar på fingrarna innan han självsäkert skriver ner ett tresiffrigt tal vi låter vara hemligt.

Vid ett av borden i andra änden av lokalen utspelar sig en scen som skulle kunna utspela sig på amerikanska södern, där en handfull bönder, cowboys och Forrest Gump (?) lugnt och sansat (läs motsatsen) diskuterar hur sträckorna på nästa års tiomilakavel ska fördelas för att vinsten ska hem till gården igen. Intill dem vallas två får till andra sidan rummet och lämnar små spår efter sig medan de passerar röjsågsmaffian.
Insatsen på årets utklädnader går att ta på.

Kalaset fortgår i takt till musiken. Mat och dryck konsumeras över muntra historier från året. För att underlätta matsmältningen bryts festmåltiden av med bland annat musikquiz med för alla idrottsnördar, 5-kamp borden emellan och diverse utnämnelser - dessa självklart med koppling till tema Gården.

Efter att bl.a. Årets respektive stolpsättare, fågelskrämma och gödselstack blivit hyllade var det, efter ett par koppar kaffe och ett par cliffhangers, dags för årets höjdpunkt: årets Jerringpris.

Efter flera veckors omröstning under hösten kunde vi tillslut utnämna Mats Åberg för hans engagemang, fix med allt, oavsett vad, och ständiga tillgänglighet och som på så vis ser hjälper klubben att bli bättre och bättre för varje år.

En smula uppskattning för klubbens driv och engagemang och allmänna gemenskap skänktes dessutom i form av en tavla med vår trogna tisdagsbana som motiv till klubben innan det var dags att röja. Borden alltså. Därefter blev det, efter en lång säsong, fri lek för alla bönder, kossor och pigor resten av kvällen och långt in på småtimmarna.

Avslutningsvis verkar det som att fjolårets tiomilaseger gett ringar på vattnet och att energin spridit sig till övriga delar av klubben. Här kommer en kort summering av toppresultaten på stafett i år:

1:a Herrkaveln, Stigtomta
1:a Damkaveln, Stigtomta

3:a Tiomilakaveln
10: Damkaveln

2:a Jukola
2:a Venla

1:a H21 Stafett-SM
3:a D21 Stafett-SM

1:a 25-manna


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5766

Artikeln har visats 695 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut