OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
18 december (Av Erik Barr Zeilon)
Vinterträningspremiären 2023
Startgärdet
Startgärdet (Foto: Erik Barr Zeilon)

Det sägs att ett dåligt genrep ger en bra premiär. Det sägs även att en grym premiär ger ett ännu bättre år, iallafall om man frågar experterna inom orienteringssporten. Vi väljer att lite blint på experterna, allt annat känns omöjligt om man förlitar sig på känslan som årets vinterträningspremiär gav oss.
Det absoluta mörkret har kommit och allt som visar vägen framåt är ett tjockt lager snö upplyst av en klunga med vad känns som en miljard 5000-lumen lampor. Julstämningen låg tät under årets premiär när över hundra medlemmar och träningsmedlemmar samlades kring klubbgården, förväntansfulla över årets premiär i UMA:s regi.

Efter kloka ord om årets framgångar ifrån årets Jerringprisvinnare Mats Åberg började vi blicka framåt mot nästa år på baksidan av klubbgården. Traditionsenligt stampade oräkneliga ivriga orienterare takten under den årliga dosen aerobics till E-types disco-musik som ekade över Norbyskogen med omnejd innan det var klart för start. Start på årets specialdesgnade tisdagsbana såväl som för arbetet mot att nästa år ska bli minst lika framgångsrikt som detta året har varit.

UMA lade ribban högt från start då startproceduren återupplivade konceptet med hängande, hoprullade kartor. Folket radade upp sig, bortsett från vinnaren av årets quiz som fick ett gediget försprång från eget podium på startgärdet. Grönskimrande dräkter lyste upp det främre ledet och de som följde en lite mindre traditionell klädkod fick snällt rätta sig i ledet där bakom.

Starten ljöd och en folkmassa gav sig iväg över ängarna och lyste upp både skog och mark när pärlbandet av lampor antågade ut från klubbgården. Efter en första svängom i Nåsten kunde en lägereld skymta vid slutet av gärdet. Fikat höll klass. Glögg och definitivt fler än 7 sorters kakor återställde energibalansen innan banans sprintmoment i Gottsunda över kluriga vägvalssträckor som till och med fick sprint-världsmästare ibland oss att ha huvudet på skaft. Kakorna kallade ytterligare en gång mot de sista kontrollerna och efter ytterligare en ljuv påfyllnad styrdes kosan ut i Nåsten igen, mot Högbyhatt. Här gjorde micro-karten en comeback efter en kort vinterdvala under ett par decimeter snö. Här fick alla en match med att hitta SI-enheterna bland branter och sänkor medan fyrverkerier från vårt bergs topp gav en fantastisk föreställning vi sent ska glömma.

Vägen tillbaks till klubbgården gick snabbt genom att diskutera såväl bommar och micro-vägval. Vid Fäbodarna kunde vi bli guidade med marschaller hemåt mot dusch och bastu. Om inte värmen infunnit sig efter det återstod ytterligare en chans då det serverades mycket god soppa med tilltugg.

Premiären har gått. Och vilken premiär. Det går inte att tvivla på att verksamheten här bidrar i allra högsta grad till såväl goda resultat som god stämning. Och helt plötsligt känns vintern inte alls kall och mörk längre.

Stort tack till UMA för ett fantastiskt arrangemang.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5773

Artikeln har visats 553 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut